15.01.2018 13:02

Latvijas jaunajiem kamaniņu braucējiem divas godalgotās vietas Pasaules kausa sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas jaunajiem kamaniņu braucējiem divas godalgotās vietas Pasaules kausa sacensībās arhīvs

Nedēļas nogalē Insbrukas/Īglsas trasē Austrijā risinājās divu Pasaules kausa izcīņas posmu sacensības kamaniņu sporta jauniešiem un junioriem. Latvijas jaunajiem sportistiem izdevās izcīnīt divas godalgotas vietas.

Eduards Ševics-Mikeļševics sestdien ierindojās trešajā vietā jauniešu konkurencē, divu braucienu summā par 0,243 sekundēm zaudējot sacensību uzvarētājam Matvejam Perestoroņinam no Krievijas. Vēl vienu trešo vietu Eduards ieguva divnieku ekipāžu sacensībās kopā ar salaspilieti Lūkasu Krastu – no vāciešiem Henrika Altenhofa un Mateo Oberlīsena viņi atpalika par 0,475 sekundēm. Dienu iepriekš Ševics-Mikeļševics un Krasts ieņēma ceturto vietu.

Vēl jauniešiem Lūkass Krasts individuāli ieņēma 8. un 22. vietu, siguldietis Gints Bērziņš – 10. un 39. vietu, jaunietēm Zane Kaluma no Saulkrastiem – 18. un 34. vietu un Marta Zukule no Ropažiem – 20. un 27. vietu.

Junioru konkurencē augstāko – piekto – vietu Latvijas kamaniņu braucējiem izdevās iegūt komandu stafetē, kurā startēja siguldieši Ieva Elīna Vītola un Gints Bērziņš, kā arī divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme no Ropažiem.

Bots un Plūme divnieku sacensībās divu dienu laikā ierindojās 6. un 7. vietā, Vītola vienreiz ieņēma 11. vietu, bet otrreiz nefinišēja, bet Anda Upīte no Sējas novada ierindojās 15. un 19. vietā.