14.01.2018 17:20

"Ķekavas" florbolisti pārspēj līderus; Igaunijā ulbrokieši vinnē, ķekavietes zaudē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ķekavas" florbolisti pārspēj līderus; Igaunijā ulbrokieši vinnē, ķekavietes zaudē Latvijas Florbola savienība

Kārtējās spēles Latvijas florbola čempionātā aizvadījušas Pierīgas komandas no Ķekavas, Ulbrokas, Saulkrastiem un Saulkalnes. Nozīmīgāko panākumu guva "Ķekavas" florbolisti, kuri sagādāja zaudējumu pašreizējai virslīgas līdervienībai "Lielvārde/Fat Pipe".

Sestdienas spēlē Ķekavā pārmaiņus vadībā izvirzījās te viena, te otra komanda, un desmit minūtes līdz pamatlaika beigām minimāls pārsvars vēl bija Lielvārdes komandai. Taču tad pusotras minūtes laikā ķekavieši divreiz ieraidīja bumbiņu viesu vārtos – 7:6. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Klāvs Jansons. Lielvārdes klubam šis bija otrais zaudējums pēc kārtas.

"Ķekavas" uzvara un arī pašu panākums 14:6 Tartu pār "EMU SK" komandu Latvijas čempioniem "Betsafe"/Ulbrokas florbolistiem ļāvis atpalicību no "Lielvārdes/Fat Pipe" samazināt līdz diviem punktiem. Spēlē Igaunijā izšķirošie bija notikumi otrajā trešdaļā, kad pusminūtes laikā Ainārs Juškevičs iemeta divus vārtus skaitliskā mazākumā un izvirzīja komandu vadībā 5:4. Kopumā pieredzējušais florbolists guva septiņus vārtus, piecus rezultativitātes punktus nopelnīja Rolands Kovaļevskis (1+4).

Virslīgas turnīrā pēc 18 kārtām Lielvārdes klubam ir 44 punkti, "Betsafe"/Ulbrokai 42 un Kocēnu "Rubenei" 35 punkti. "Ķekavai" ir 27 punkti, septītā pozīcija un arī divas spēles rezervē.


Ne tik viesmīlīga pret ciemiņiem Tartu bija Igaunijas dāmu izlase, kas sagādāja zaudējumus abām Ķekavas komandām. Sestdien mājinieces ar 5:3 pārspēja FK "Ķekava" florbolistes, bet svētdien ar 7:1 "Ķekavas Bulldogs" vienību. Vēl vienu neveiksmi "buldodzes" piedzīvoja dienu iepriekš, savās mājās piekāpjoties virslīgas līderēm Kocēnu "Rubenei" 5:11.

Turnīra tabulā "Ķekavas Bulldogs" komandai ir 12 punkti 10 spēlēs un ceturtā pozīcija, bet FK "Ķekava" kontā ir 9 punkti 11 spēlēs un piektā vieta. Līderēm "Rubenes" florbolistēm ir 30 punktu 12 mačos.

Latvijas pirmajā līgā pie trim punktiem tika FBK "SĀC" florbolisti, kuri izbraukuma cīņā pret FK "Kuldīga" trešajā trešdaļā iztērēja triju vārtu pārsvaru, taču 11 sekundes līdz pamatlaika beigām iemeta uzvaras golu – 9:8 (Rolandam Vaivadam 2+1, Alvim Dālem un Jānim Boroduškam pa 2+0). Kārtējos zaudējumus piedzīvoja gan "Ķekavas Bulldogs" (2:16 pret LU/FS "Masters"), gan FK "Saulkalne" (4:9 pret FK "JeNo").

Pirmās līgas Austrumu grupā FBK "SĀC" ir trešajā vietā (30 p.) un FK "Saulkalne" septītajā (9 p.), bet Rietumu grupā "RSU/Babīte" sestajā (10 p.) un "Ķekavas Bulldogs" pēdējā septītajā vietā (3 p.).