06.01.2018 16:21

Ķekavas basketbolisti sezonu atsāk ar pārliecinošu uzvaru, Saulkrasti pārspēj Siguldu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas basketbolisti sezonu atsāk ar pārliecinošu uzvaru, Saulkrasti pārspēj Siguldu www.saulkrasti.lv

Jaunā gada pirmās spēles Latvijas Basketbola līgā aizvadījušas trīs Pierīgas komandas. BK "Ķekava"/"Optibet" izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār Ventspils Augstskolas basketbolistiem, bet Saulkrastu komanda viesos pārspēja Siguldas sporta skolu.

LBL otrās divīzijas otrā posma spēlē Ķekavas basketbolisti pirmā puslaika vidū ar 10:0 izrāvienu ieguva 31:15 pārsvaru pār ventspilniekiem. Uz brīdi laukuma saimniekiem starpību gan izdevās samazināt, tomēr viesu uzvara nopietni netika apdraudēta ne brīdi – beigu rezultāts 92:66 BK "Ķekava" labā.

Uzvarētājiem Nauris Miezis guva 29 punktus, Agnis Čavars 19 un Niks Saknītis 14 punktus. Turnīrā par 1.-12. vietu ķekavieši ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ieņem otro vietu aiz basketbola kluba "Jelgava" (8-1).


Krietni saspringtāk aizritēja mačs starp divām Pierīgas komandām LBL trešās divīzijas turnīrā par 10.-18. vietu. Pirmos 10 punktus spēlē guva saulkrastieši, taču ar nākamajiem 12 atbildēja siguldieši, un tikpat viļņveidīgi cīņa aizritēja arī turpinājumā.

Otrajā puslaikā veiksmīgāki bija Saulkrastu basketbolisti, kuri trīsarpus minūtes līdz pamatlaika beigām bija iekrājuši solīdu 14 punktu pārsvaru (85:71), tomēr mājinieki metās atspēlēties un pēdējā minūtē starpību sadeldēja līdz 83:85. Siguldas komandai bija iespēja arī panākt izlīdzinājumu vai pat uzvaru, taču viņu pēdējais metiens bija nesekmīgs.

Siguldas sporta skolas labā Roberts Bērze guva 33 Daniels Iļjins 14 un Ernests Bērze 11 punktus, bet Saulkrastu vienības rindās rezultatīvākie bija Ģirts Duburs ar 20, Norberts Strazdiņš ar 19 un Jānis Skramans ar 17 punktiem.

LBL3 otrās grupas turnīrā pēc piecām kārtām saulkrastiešiem nu ir divas, bet siguldiešiem viena uzvara.