04.01.2018 10:05

Latvijas florbola izlasē visplašāk pārstāvētais klubs ir "Betsafe"/Ulbroka

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas florbola izlasē visplašāk pārstāvētais klubs ir "Betsafe"/Ulbroka Latvijas Florbola savienība

Latvijas vīriešu florbola izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki nosaucis komandas sastāvu šī gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas no 30. janvāra līdz 3. februārim norisināsies Valmierā. Vislielākā pārstāvniecība – pieci spēlētāji – ir Latvijas čempionvienībai "Betsafe"/Ulbroka.

Kopumā sastāvā iekļauti 20 florbolisti – divi vārtsargi, septiņi aizsargi un 11 uzbrucēji. Viņu vidū ir "Betsafe"/Ulbrokas vārtsargs Ivars Dišereits, aizsargi Juris Gribusts un Kārlis Jānis Petrovskis, kā arī uzbrucēji Rolands Kovaļevskis un Edžus Ceriņš.

Četri florbolisti izlasē iekļauti no Talsu NSS/"Krauzera", trīs – no "Lielvārdes"/"Fat Pipe", četri pārstāv ārzemju klubus. Nosaukts arī desmit rezervistu sastāvs, kas nepieciešamības gadījumā aizstās kādu no valstsvienībā pieteiktajiem florbolistiem, vēsta Latvijas Florbola savienība (LFS).

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Valmierā laukuma saimniekiem pretī stāsies Šveice, Krievija, Itālija, Ungārija un Islande. Finālturnīram kvalificēsies četru Eiropas grupu pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī divi labākie trešo vietu ieguvēji.