28.12.2017 14:34

Kivlenieks, Cauce un Šici uzvar Latvijas kausa izcīņā kamaniņu sportā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kivlenieks, Cauce un Šici uzvar Latvijas kausa izcīņā kamaniņu sportā arhīvs

Par Latvijas kausa ieguvējiem kamaniņu sportā elites grupā ceturtdien Siguldā kļuva Inārs Kivlenieks vīriem, Elīza Cauce dāmām un Andris un Juris Šici divnieku ekipāžu konkurencē.

Vīru sacensībās piedalījās tikai četri sportisti – Riks Kristens Rozītis, kurš pretendēja uz vietu Latvijas izlases sastāvā startam Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, treniņa laikā lauzis plaukstu un šosezon vairs nevarēs startēt. Viņa prombūtnē pirmās divas vietas likumsakarīgi ieņēma siguldietis Inārs Kivlenieks (att.) un saulkrastietis Kristers Aparjods, kurš uzvarētājam divu braucienu summā zaudēja 0,066 sekundes.


Trešo vietu ieņēma Artūrs Dārznieks, kuram ar Rozīti tuvākajos Pasaules kausa posmos bija plānots sadalīt trešo olimpisko ceļazīmi, bet ceturtais palika Kristaps Mauriņš.

Dāmām deviņu dalībnieču konkurencē ātrākā abos braucienos bija krimuldiete Elīza Cauce, kura par vairāk nekā pussekundi pārspēja Ullu Zirni no Siguldas. Trešajā vietā ierindojās Sigita Bērziņa, kura turklāt Zirnei zaudēja tikai sekundes sešas tūkstošdaļas, bet Pasaules kausa posmu pastāvīgā dalībniece Kendija Aparjode pēc neveiksmīga pirmā brauciena summā palika tikai septītā.

Divnieku sacensībās labākos rezultātus abos braucienos uzrādīja brāļi Šici, un summā tuvākos sekotājus Oskaru Gudramoviču un Pēteri Kalniņu viņi apsteidza par 0,526 sekundēm. Trešo vietu ieņēma ropažnieks Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs, bet ceturtajā palika juniori Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem.

Vēl pirms Jaunā gada Latvijas kamaniņu braucēji dosies uz Vāciju, kur 6.un 7. janvārī Kēnigzē trasē norisināsies Pasaules kausa izcīņas kārtējais posms.

Latvijas kausa izcīņā jauniešiem vecākajā "A" grupā uzvarēja Gints Bērziņš no Siguldas, Zane Kaluma no Saulkrastiem un Artūrs Gruzdulis-Borovojs/Viktors Nahodkins no Stopiņiem, B grupā – rīdzinieks Fēlikss Grantiņš un Viktorija Ziediņa no Stopiņiem, bet jaunākajā C grupā – Gustavs Krasts no Stopiņu novada un Paula Boķe no Ogres.

Iepriekš:

Ziemas olimpiskajās spēlēs startēs desmit Latvijas kamaniņu braucēji