20.12.2017 20:12

Babītes volejbolistes gadu pabeidz ar uzvaru, Siguldas basketbolisti – ar zaudējumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes volejbolistes gadu pabeidz ar uzvaru, Siguldas basketbolisti – ar zaudējumu Zigismunds Zālmanis, LVF

Pierīgas florbola un handbola komandām gads jau noslēdzies, nule pēdējās spēles aizvadījušas vēl divas. Sporta kluba "Babīte" volejbolistes sekmīgi iesākušas Nacionālās līgas otro apli, bet Siguldas sporta skolas basketbolisti LBL trešās divīzijas pirmo posmu pabeiguši ar kārtējo neveiksmi.

Kalendāram labpatikās, ka SK "Babīte" volejbolistēm divreiz dažu dienu laikā nācās sacensties ar Murjāņu sporta ģimnāzijas komandu. Nacionālās līgas spēle Piņķos beidzās četros setos – tieši tāpat kā sestdienas Latvijas kausa izcīņas finālmačs, tikai šoreiz Babītes komanda zaudēja trešo, ne otro setu – 3:1 (8, 20, -23, 26).

Turnīra tabulā SK "Babīte" atguvusi otro pozīciju – deviņas uzvaras 11 spēlēs un 27 punkti. Līderpozīcijas saglabā Latvijas Universitāte (20 punkti, 10-0), bet trešajā atgriezusies Mārupes sporta centra komanda (25 p., 8-4).

Latvijas Basketbola līgas trešajā divīzijā Siguldas sporta skolas un basketbola skolas "Rīga"/"Rīdzene"-2 komandas klātienes cīņā sadalīja divas pēdējās vietas C grupā, turklāt šī spēle abām vienībām bija svarīga, jo tiks ņemta vērā otrā posma ieskaitē.

Izšķirošie notikumi norisinājās jau pirmajā puslaikā. Pēc gluži veiksmīga sākuma (16:13) siguldieši nākamajās septiņās minūtēs spēja gūt tikai vienu punktu un nokļuva pamatīgos mīnusos (17:36). Otrajā puslaikā viņiem uz brīdi izdevās rezultāta starpību samazināt līdz 12 punktiem (42:54, 53:65), taču pārsvarā tā turējās 20 punktu robežās.

Beigās rīdziniekiem izdevās pārliecinošs revanšs 89:68 par zaudējumu pirmā apļa spēlē, kas Siguldas sporta skolai savukārt tā arī palika vienīgais panākums pirmā posma desmit mačos. Siguldas komandas sastāvā rezultatīvākie bija Roberts Bērze (20 punktu), Daniels Iļjins un Aigars Jonass (pa 9 p.).

Otrajā posmā Siguldas un arī Saulkrastu komandas piedalīsies turnīrā par 10.-18. vietu, un tikai divas labākās šīs grupas vienības iegūs tiesības piedalīties LBL3 izslēgšanas spēlēs.