18.12.2017 12:38

Siguldas atklātajā badmintona čempionātā cīnījušies piecu valstu sportisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Vīru dubultspēļu turnīra finālā pieredzējušie Guntis Lavrinovičs un Kārlis Vidass Vīru dubultspēļu turnīra finālā pieredzējušie Guntis Lavrinovičs un Kārlis Vidass Siguldas badmintona klubs

Nedēļas nogalē ar piecu valstu pārstāvju piedalīšanos aizvadīts Siguldas atklātais badmintona čempionāts, kas vienlaikus bija arī "Yonex" Latvijas Apvienotās badmintona līgas trešais posms. Pie uzvarām turnīros tika gan viesi no ārzemēm, gan mājinieki siguldieši.

Elites grupas turnīros Siguldas badmintona kluba pārstāvji izcīnīja vienu uzvaru – vīru dubultspēļu turnīra finālā pieredzējušie Guntis Lavrinovičs un Kārlis Vidass ar 21:12, 21:18 pārspēja otru Siguldas duetu Kristaps Jānis Gulbis un Teodors Kerimovs.

Kārlis Vidass spēlēja arī vienspēļu turnīra finālā, taču piekāpās Tomam Vaškevičam no Lietuvas 21:23, 16:21 un ierindojās otrajā vietā. Uz goda pjedestāla kāpa arī siguldietis Artūrs Akmens, kurš pusfinālā zaudēja Vaškevičam, bet mačā par trešo vietu uzvarēja valmierieti Andi Bērziņu 21:15, 14:21, 21:15.

Dāmu dubultspēļu turnīra izšķirošajā spēlē Kristīne Šefere un Diāna Stognija no Rīgas pārspēja siguldieti Amandu Azarovu un lietuvieti Samantu Golubickaiti 21:8, 21:16, bet spēlē par trešo vietu Siguldas badmintonistu savstarpējā cīņā Diāna Aleksejeva un Arta Priedniece uzvarēja Annu Kupču un Anniju Rulli-Titavu 25:23, 17:21, 21:13.

Jaukto dubultspēļu turnīrā, kurā par uzvarētājiem kļuva rīdzinieki Edijs Līviņš un Diāna Stognija, trešo vietu ieguva Pauls Gureckis no Siguldas un Kristīne Šefere no Rīgas, bet dāmu vienspēļu turnīrā par čempioni kļuva valmieriete Una Berga.

Vairākas uzvaras Siguldas badmintonisti guva jauniešu un amatieru turnīros. B grupas finālturnīrā par 1.-3. vietu uzvaras abās spēlēs izcīnīja Diāna Lenceviča, bet trešajā vietā ierindojās Dace Damberga no Salaspils. C grupā puišiem pirmo un trešo vietu ieguva attiecīgi Dāvis Strazdiņš un Pēteris Jonins, bet U-13 grupā vienspēlēs par uzvarētāju kļuva Ričards Līdaks un Anete Priedniece, kura finālā trijos setos pārspēja novadnieci Madaru Mickēviču (trešā bija salaspiliete Evelīna Mažorina).