18.12.2017 12:10

"Babītes" volejboliste Tetere pēc uzvaras Latvijas kausā: Nezinu, kā būtu bijis, ja būtu piektais sets

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Babītes" volejboliste Tetere pēc uzvaras Latvijas kausā: Nezinu, kā būtu bijis, ja būtu piektais sets Zigismunds Zālmanis, LVF

Ja par Latvijas kausa ieguvējai sieviešu volejbolā "Babīte" turnīra finālā būtu jāaizvada piecu setu mačs, iespējams, uzvara izpaliktu, jo spēki uz beigām gājuši jau ātrāk, norādīja šīs vienības pirmā tempa uzbrucēja Ieva Tetere.

Jau ziņots, ka "Babītes" volejbolistes sestdien Latvijas kausa finālā ar rezultātu 3-1 (25:20, 20:25, 27:25, 28:26) pārspēja Murjāņu sporta ģimnāzijas (MSĢ) komandu.

"Spēle bija kā pa kalniem un lejām. Pieļāvām daudz kļūdu, pazaudējām emocijas otrajā setā, kuru zaudējām. Arī nākamo setu mocījāmies, pašas "sadegām". Ļoti daudz kļūdījāmies servēs, taču brīžiem saņēmāmies un viss bija labi. Izgājām uz cīņassparu un centību, kā arī pieredze nedaudz nospēlēja mums par labu," stāstīja Tetere, kurai pašai pāris serves "aizgāja pēc piena". "Diezgan kuriozi sanāca, bet tā nav pirmā reize. Droši vien psiholoģiski kaut kas "sabruka". Par laimi, spēju saņemties. Man jau šķita, ka vairāk nevienu servi nepārservēšu."


Zīmīgi, ka abas komandas spēlē Nacionālajā līgā, kas Latvijā ir pēc spēka otrais turnīrs aiz Baltijas līgas, kur iepriekšējā sezonā spēlēja arī Babītes komanda.

"Baltijas līgas spēļu prakses pietrūkst, bet ne tik ļoti. Arī Nacionālā līga kļuvusi spēcīgāka. Decembrī ir diezgan blīvs kalendārs ar spēlēm. Gandrīz nebija neviena treniņa, tikai spēles," atklāja Tetere.

Lēmumu par nespēlēšanu Baltijas līgā Babītes komanda esot pieņēmusi kopīgi.

"Aizgāja vairākas pamatsastāva spēlētājas, un sastāvs nešķita konkurētspējīgs. Tomēr uzskatu, ka arī ar šo sastāvu varētu spēlēt Baltijas līgā, taču lēmums jau bija pieņemts," stāstīja Tetere.

Komandai, ne vienmēr trenējoties pilnā sastāvā, ir grūtāk saspēlēties, taču tas neesot traucēklis.

"Visas strādājam, mums ir ģimenes un visādas citas lietas. Sanāk nedaudz saraustīti, taču pēc uzvārdiem komandai ir ļoti labs sastāvs. Brīžiem ir tikai koncentrēšanās un nesaspēlēšanās kļūdās," skaidroja Tetere.

Komandai nedēļā ir ieplānots viens kopīgs treniņš, taču volejbolistes pašas darbojas individuāli.

"Esam vairākas meitenes, kas apmēram trīs reizes nedēļā cenšamies trenēt fizisko sagatavotību. Ir meitenes, kurām ikdienā darbs saistīts ar sportu. Tā kā sanāk diezgan daudz spēļu, mēs izkustamies vairākas reizes nedēļā. Ja iepriekšējā sezonā trenējāmies divas reizes nedēļā, šogad sanāk viens treniņš. Tāpēc arī treneris saka, ka MSĢ ir komanda ar treniņiem, bet mēs - ar pieredzi. Ja būtu piektais sets, nezinu, kā būtu bijis, jo spēks visām gāja uz beigām," atzīmēja Tetere.

Abas komandas savā starpā spēkojās arī pagājušajā nedēļā Nacionālās līgas ietvaros, "Babītes" komandai svinot uzvaru piecos setos.

"Toreiz nebijām pilnā sastāvā. Tas bija darba dienas vakars, kurā mēs katra no savas puses ierodamies, bet viņas uzreiz pēc mācībām. Tomēr uz to nevar novelt vainu, mēs esam pieradušas tā spēlēt. Viņas ļoti labi spēlē aizsardzībā, galīgi nav viegli. Meitenes - malaces, bija prieks skatīties," MSĢ komandu slavēja Tetere, kura šajā spēlē guva 15 punktus.

Tikmēr "Babītes" komandas galvenais treneris Artūrs Tinte sarunā ar aģentūru LETA pauda gandarījumu, ka izdevies nosargāt titulu.

"Šogad bija grūtāk, jo vajadzēja saņemties un aizstāvēt titulu. Pirmo setu vinnējām, bet otro un trešo nedaudz palaidām, jo šķita, ka būs viegla uzvara," teica Tinte, kurš atzīmēja pretinieču fizisko sagatavotību. "Dažas no viņām spēlē Baltijas līgā, viņas ir jaunas meitenes un vairāk kustas nekā mēs. Savukārt mēs esam pieredzējušāka komanda, bet brīžiem tas nenostrādāja."

"Babītes" komanda šajā sezonā finansiāli esot varējusi atļauties spēlēt Baltijas līgā, taču tika pieņemts lēmums startēt Nacionālajā līgā.

"Meitenes vairs negrib spēlēt tik nopietni un visas brīvdienas pavadīt ar volejbolu. Nacionālajā līgā sanāk tā - vienu nedēļu tiek vienas spēlētājs, otru - citas. Bez maz vai pirms katras spēles skatos, kura ir atnākusi, un tā arī izvēlos labāko sastāvu. Labi ir tas, ka visas meitenes komandā ir līdzvērtīgas," skaidroja Tinte.