16.12.2017 19:11

Babītes volejbolistes un Stopiņu handbolistes triumfē Latvijas kausa izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sporta kluba "Babīte" volejbolistes otro gadu pēc kārtas triumfēja Latvijas kausa izcīņas finālā Sporta kluba "Babīte" volejbolistes otro gadu pēc kārtas triumfēja Latvijas kausa izcīņas finālā LETA, Latvijas Handbola federācija

Sestdien dažu stundu laikā nozīmīgas uzvaras izcīnīja divas Pierīgas dāmu komandas. Sporta kluba "Babīte" volejbolistes otro gadu pēc kārtas triumfēja Latvijas kausa izcīņas finālā, bet Stopiņu novada handbola komanda – LHF prezidenta kausa finālā.

SK "Babīte" volejbolistēm cīņā par Latvijas kausu pretī stājās Murjāņu sporta ģimnāzijas komanda, kas iepriekš pusfinālā bija negaidīti pārspējusi Latvijas čempionvienību RSU/MVS. Finālā pēc pirmajiem diviem setiem spēlē bija līdzsvars, taču nākamajos divos pārākas izrādījās Babītes volejbolistes, kuras līdz ar to trofeju nosargājušas savā īpašumā – 3:1 (20, -20, 25, 26).

"Lai kausu atstātu savā īpašumā, man motivācijas netrūka, bet dažām meitenēm bija grūti noskaņoties cīņai. Varbūt tas bija tāpēc, ka iepriekšējā savstarpējā spēlē Nacionālās līgas čempionātā mēs pretinieces samērā viegli uzvarējām," pēc mača teica uzvarētāju komandas vecākais treneris Artūrs Tinte. "Kad bijām uzvarējuši pirmo setu, atslābinājāmies, jo likās, ka tie pārējie paši atnāks. Tomēr abus pēdējos setus vinnējām ar raksturu, pierādot, ka varam arī cīnīties. Raksturs, meistarība un veiksme – viss kopā bija par labu mums, jo muļķīgas kļūdas bija abām komandām. Tāpēc arī veiksmei bija sava loma."

Pāris stundas vēlāk Rīgā norisinājās Latvijas Handbola federācijas (LHF) prezidenta kausa izcīņas fināls, kurā otro gadu pēc kārtas tikās Stopiņu NHK un "REIR Dobele" vienības. Pērn gan kausa finālā, gan arī Latvijas čempionāta finālā uzvarēja Stopiņu handbolistes, un arī šoreiz, lai gan ne bez grūtībām, viņas apliecināja favorīšu statusu.

Cīņas gaitā viņas zaudētājās nebija ne reizi. Pirmajā puslaikā dobelnieces atspēlēja gan divu (4:6), gan triju vārtu deficītu (7:10), tomēr pēdējās minūtēs stopiņietes atjaunoja 13:10 pārsvaru. Drīz pēc pārtraukuma starpība pirmo reizi sasniedza piecus vārtus (17:12), tomēr otrā puslaika vidū "REIR Dobele" handbolistes iemeta četrus pēc kārtas, vēlreiz samazinot starpību līdz minimumam (21:20).

Dramatiskās cīņas izskaņā vēl vairākas reizes Stopiņu NHK pārsvars tika sadeldēts līdz minimumam, tomēr beigās valsts čempionēm izdevās nosargāt uzvaru 25:24. Par finālā varoni kļuva Daina Sergejeva, kura uzvarētājām realizēja 12 no 13 metieniem tajā skaitā visus sešus 7 metru soda metienus. Četrus vārtus guva Lana Nikolajeva, pa trim – Evelīna Fenogenova un Ivita Asare.