09.12.2017 22:57

Kamaniņu braucējiem stafetē trešo reizi piektā vieta, Zirne individuāli desmitā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucējiem stafetē trešo reizi piektā vieta, Zirne individuāli desmitā arhīvs

Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma ietvaros notikušajās komandu stafetes sacensībās sestdien Kalgari trasē Kanādā Latvijas kamaniņu braucēji atkārtoja divās iepriekšējās sasniegto rezultātu, ierindojoties piektajā vietā.

Šoreiz Latviju pārstāvēja individuālajās sacensībās augstākās vietas ieguvuši siguldiete Ulla Zirne, Kristers Aparjods no Saulkrastiem un Andris un Juris Šici no Siguldas. Brauciena laikā Zirne un Aparjods tābrīža līderiem amerikāņiem katrs zaudēja apmēram pa 0,15 sekundēm, taču brāļi Šici lieliski veica savu mēģinājumu un atspēlēja vairāk nekā sekundes divas desmitdaļas, tomēr nespēja kļūt par līderiem.

Kārtējo uzvaru Kalgari svinēja Vācijas kamaniņu braucēji, kuri turklāt uzstādīja jaunu trases rekordu (2:21,146). Latvijas kvartets viņiem zaudēja 0,584 sekundes. Otro vietu ieņēma mājinieki kanādieši (+0,041 s), trešo – austrieši (+0,443 s), priekšā latviešiem bija arī amerikāņi (+0,508 s), bet aiz Latvijas palika spēcīgās Krievijas un Itālijas komandas.

Iepriekš notikušajās sacensībās dāmām Ullai Zirnei izdevās iekļūt desmitniekā. Pirmajā braucienā viņa bija trīspadsmitā ātrākā, otrajā desmitā un summā ieņēma desmito pozīciju 0,893 sekundes aiz uzvarētājas, pieredzējušās vācietes Tatjanas Hifneres. Krimuldiete Elīza Cauce ierindojās 15. vietā (+1,606 s) un saulkrastiete Kendija Aparjode 21. vietā (+2,124 s) 24 dalībnieču konkurencē.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere joprojām ir Natālija Geizenbergere, augtāko vietu no latvietēm – trīspadsmito – ieņem E. Cauce. Nākamais posms paredzēts 15. un 16. decembrī Leikplesidā.

Oberhofas trasē Vācijā notiek junioru Pasaules kausa izcīņas pirmais posms. Komandu stafetē ceturtajā vietā ierindojās Latvijas junioru izlase, kuras sastāvā startēja siguldieši Elīna Ieva Vītola un Gints Bērziņš, kā arī divnieks Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem. Individuāli labākie jauniešu vecuma grupā bija salaspilietis Lūkass Krasts (6. vieta) un siguldiete Frančeska Bona (20.v.), starp juniorēm – E.I.Vītola (8.v.), savukārt divniekiem – Lūkass Krasts kopā ar Eduardu Sevicu-Mikelševicu (4.v.) jauniešiem un Bots/Plūme junioriem (8.v.).