08.12.2017 21:33

Ķekavas basketbolisti LBL2 pirmo posmu noslēdz ar "plus 47"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas basketbolisti LBL2 pirmo posmu noslēdz ar "plus 47" arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas C grupas turnīru ar 11 uzvarām 12 spēlēs un pirmo vietu tabulā noslēguši BK "Ķekava"/"Optibet" basketbolisti. Pirmā posma pēdējā spēlē piektdien viņi savās mājās ar 47 punktu starpību pieveica Bauskas komandu.

Spēle pret LBL trešās divīzijas pagājušās sezonas čempioniem sporta centra "Mēmele"/Bauskas BJSS basketbolistiem iesākās līdzīgā cīņā (11:10), taču jau otrās ceturtdaļas sākumā ķekaviešu pārsvars sasniedza 20 punktus (35:15), bet pirmā puslaika beigās arī pietuvojās trīsdesmit (55:26).

Pēc pārtraukuma nekādi pārsteigumi nenotika, un favorīti svinēja pārliecinošu uzvaru 105:58. Punktus Ķekavas komandas labā guva visi 11 spēlei pieteiktie basketbolisti, visvairāk – Niks Saknītis (26), Nauris Miezis (25) un Roberts Pāže (15).

Otrajā posmā 12 labāko LBL2 komandu turnīrā ķekavieši pa divām reizēm tiksies ar divu pārējo grupu astoņiem klubiem. Turnīru BK "Ķekava" sāks ar savstarpējās cīņās iegūtām piecām uzvarām un vienu zaudējumu.


Bēdīgāk klājas LBL trešās divīzijas debitantiem Siguldas sporta skolas audzēkņiem, kuri piektdien piedzīvoja sesto zaudējumu pēc kārtas un astoto sezonas deviņos mačos. Izbraukuma spēlē pret "Dārznieks"/Cēsu sporta skolas komandu viņi pirmā puslaika vidū zaudēja 12 punktus pēc kārtas un nonāca zaudētājos 19:31, taču pamanījās gandrīz visu deficītu likvidēt (39:41).

Otrajā puslaikā tomēr izpaudās pieredzējušāko cēsnieku pārākums, un lielāko spēles daļu viņu pārsvars turējās 15–20 robežās. Beigās siguldiešiem zaudējums 77:90. Viesu rindās rezultatīvākie bija Daniels Iļjins (23 p.) un Ernests Bērze (17 p.).

B grupā Siguldas basketbolistiem atlikusi vēl viena spēle, bet jau skaidrs, ka otrajā posmā viņi spēlēs turnīrā par 10.-18. vietu un cīnīsies par divām pēdējām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru. Vieni no viņu pretiniekiem būs Saulkrastu vienība.