05.12.2017 21:29

Ķekavas basketbolisti garantē pirmo vietu grupā, saulkrastiešiem vēl viens zaudējums

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas basketbolisti garantē pirmo vietu grupā, saulkrastiešiem vēl viens zaudējums arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas turnīrā desmito uzvaru vienpadsmit spēlēs izcīnījuši BK "Ķekava"/"Optibet" basketbolisti, kuri līdz ar to garantējuši pirmo vietu C grupā. LBL trešajā divīzijā septīto neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja Saulkrastu komanda.

Ķekavas klubs izbraukuma spēlē pret Madonas BJSS audzēkņiem otrajā ceturtdaļā veica 21:3 izrāvienu un iekrāja 45:23 pārsvaru. Ilgāku laiku starpība turējās 20 punktu robežās, bet pamatlaika beigās viesi to aizaudzēja līdz 91:55. BK "Ķekava" rindās Nauris Miezis izcēlās ar 22 punktiem, 7 atlēkušajām bumbām un 6 rezultatīvām piespēlēm, Mārtiņš Šteinbergs guva 20 punktus.

Kārtu pirms C grupas turnīra beigām ķekavieši tuvākos konkurentus apsteidz par trim uzvarām. LBL2 izslēgšanas turnīrā piedalīsies 16 komandas – 12 labākās, kas pirms tam otrajā posmā savā starpā aizvadīs vēl divus apļus, kā arī četras veiksmīgākās no otrā ešelona.

LBL trešās divīzijas B grupas spēlē Saulkrastu basketbolisti otrdien savās mājās uzņēma Daugavpils novada basketbola klubu. Laukuma saimnieki labi sāka (10:5), taču jau drīz pēc tam nonāca zaudētājos 10:17. Otrajā ceturtdaļā viesi pārsvaru palielināja par astoņiem punktiem, trešajā – vēl par desmit, un jau pirms spēles pēdējā posma cīņas liktenis tikpat kā bija izšķirts. Beigu rezultāts 89:66 Daugavpils BK labā.

Mājinieku rindās rezultatīvākie bija Ģirts Duburs (22 p.) un Jānis Skramans (14 p.). B grupā Saulkrastu basketbolistiem (šosezon 2-7) atlikusi vēl viena spēle, bet jau skaidrs, ka otrajā posmā viņi spēlēs turnīrā par 10.-18. vietu un cīnīsies par divām pēdējām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru.