05.12.2017 10:03

Jaunie džudisti Inčukalnā aizvadījuši cīņas par Gaujas Gulivera kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunie džudisti Inčukalnā aizvadījuši cīņas par Gaujas Gulivera kausu SK "Gauja"

Ar gandrīz 400 jauno sportistu piedalīšanos Inčukalna novada sporta kompleksā aizvadīts bērnu un jauniešu attīstības centra "Gauja" rīkotais starptautiskais turnīrs džudo "Gaujas Gulivera kauss 2017".

37 komandu pārstāvji no visām Baltijas valstīm, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas, Ukrainas, Čehijas, Somijas un Vācijas sacentās četrās vecuma grupās, sākot no 10 gadu vecuma. Komandu vērtējumā pirmo vietu izcīnīja džudo kluba "Lido" dalībnieki, kuri ieguva astoņas pirmās, sešas otrās un astoņas trešās vietas. Taču tukšā nepalika ne rīkotāju centra "Gaujas", ne vairāku citu Pierīgas klubu džudisti.

Ar četrām godalgām 12. vietu kopvērtējumā ieguva "Gaujas" komanda. Pirmās vietas savās vecuma grupās un svara kategorijās izcīnīja Ilze Aleksejeva (U-10) un Nika Motiļkova (U-12), bet U-12 grupā otrais bija Valdis Sadovskis un trešais Edvards Demidovs.

Medaļu skaita ziņā ražīgāki bija Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas jaunie džudisti, taču viņu kontā tikai viena pirmā vieta, ko jaunākajā U-10 grupā izcīnīja Timurs Telešs. Otrajās vietas ierindojās Ksenija Struka, Umārs Usmanovs (abi U-10), Amina Usmanova (U-12), Hugo Gustavs Ekmanis (U-14) un Sofija Koļesņičenko (U-16), trešajās – Aigars Vjazemskis, Valters Pūcītis (abi U-10) un Artūrs Kiseļevskis (U-14).

Pa vienai medaļai no Inčukalna aizceļoja arī uz Ulbroku un Salaspili. U-10 vecuma grupā 17 dalībnieku konkurencē otro vietu izcīnīja Jaroslavs Jankovičs no Ulbrokas sporta kluba, bet Dmitrijs Kolosovs no Salaspils džudo kluba savā svara kategorijā bija trešais.