01.12.2017 12:36

Baldones novada domes deputāts iecelts Ķekavas novada sporta skolas direktora amatā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Baldones novada domes deputāts iecelts Ķekavas novada sporta skolas direktora amatā Ķekavas novada sporta skola

1. decembrī ar Ķekavas novada domes lēmumu Ķekavas novada sporta skolas direktora amatā iecelts Edgars Brigmanis, kurš līdz šim vadīja Baldones sporta kompleksu un ir Baldones novada domes deputāts. Darbu jaunajā amatā Brigmanis uzsāks 2. janvārī.

Šī gada augustā Ķekavas novada pašvaldība izsludināja atklātu konkursu uz Ķekavas novada pašvaldības iestādes "Ķekavas novada sporta skola" direktora amatu. Izskatot 16 pieteikumus, komisija konkursa otrajai kārtai virzīja deviņus pretendentus. No tiem augstāko vērtējumu ieguva līdzšinējais Baldones sporta kompleksa vadītājs Edgars Brigmanis, liecina Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas sniegtā informācija.

Brigmanim ir profesionālais maģistra grāds izglītības vadībā, kā arī veselības mācības un sporta skolotāja kvalifikācija. Šobrīd Brigmanis ir Baldones novada domes deputāts, Izglītības, kultūras un sporta komitejas loceklis, kā arī Attīstības komitejas loceklis.

Saskaņā ar jaunieceltā direktora vīziju par Ķekavas novada sporta skolas attīstību, sākotnēji būtu nepieciešams noskaidrot Ķekavas novada iedzīvotāju un īpaši sporta skolas audzēkņu vecāku viedokli par skolas darbu un sporta pieejamību novadā. Kā uzskata Brigmanis, Ķekavas novada sporta skolai ir potenciāls palielināt gan piedāvāto sporta veidu, gan audzēkņu skaitu.

Tāpat plānots novērtēt sporta treneru kvalifikāciju un atalgojuma atbilstību, kā arī veicināt sporta infrastruktūras attīstību. "Nozīmīgs apstāklis sporta sasniegumiem un skolas darbībai ir pieejamā sporta infrastruktūra, jo neviens sporta veids nevar attīstīties un nodrošināt augstus sasniegumus bez atbilstošas treniņbāzes. Katram sporta veidam, ko organizē sporta skola, nepieciešams nodrošināt atbilstošus treniņa apstākļus," koncepcijā par Ķekavas novada sporta skolas attīstības perspektīvu minējis Brigmanis.

E. Brigmaņa kandidatūra šim amatam ir saskaņota ar Izglītības un zinātnes ministriju.


Iepriekš:

RA deputāts Baldones novada domes jauno koalīciju atbalstījis novada attīstības vārdā