26.11.2017 16:25

Stopiņu handbolistes izglābjas no zaudējuma, vīru komandām tas neizdodas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistes izglābjas no zaudējuma, vīru komandām tas neizdodas arhīvs

Trijās Latvijas handbola čempionāta spēlēs nedēļas nogalē Pierīgas komandām pie uzvarām tikt neizdevās – Stopiņu novada dāmu handbola komanda nospēlēja neizšķirti, bet Ulbrokas un Salaspils vīru klubi piedzīvoja zaudējumus.

Stopiņu NHK handbolistes svētdien savās mājās uzņēma Ludzas sporta kluba "Latgols" komandu. Otrā puslaika sākumā laukuma saimnieces ielaida piecus vārtus pēc kārtas un nokļuva zaudētājās 17:23. Vēl astoņas minūtes līdz beigām Stopiņu komanda zaudēja 23:29, taču atlikušajā laikā pamanījās nosargāt savus vārtus neskartus un dramatiskā kārtā līdz ar finālsirēnu panāca izlīdzinājumu – 29:29.

Mājinieču labā Lana Nikolajeva un Elza Seržante guva pa astoņiem vārtiem, pēdējo vārtu autore Annija Ozoliņa – piecus, Daina Sergejeva – četrus.

Pēc panākumiem sezonas pirmajās septiņās spēlēs Stopiņu NHK nav uzvarējusi pēdējos divos mačos un zaudējusi līderpozīcijas turnīra tabulā (15 punktu) – punkts vairāk ir Jēkabpils sporta skolas komandai, kas gan aizvadījusi spēli vairāk. Piektajā vietā ar sešiem punktiem astoņās spēlēs ir Salaspils sporta skola.


Atspēlēties cīņas gaitā dažas stundas vēlāk nācās arī Ulbrokas sporta kluba vīru komandai. Latvijas pirmās līgas spēlē pret "RPI-Seniori" vienību pirmajā puslaikā mājinieki likvidēja četru vārtu deficītu (11:15), otrajā – triju (22:25). Tomēr pēdējās desmit minūtēs "seniori" vēlreiz izkaroja četru vārtu pārsvaru (25:29) un sagādāja Ulbrokas handbolistiem zaudējumu 27:30.

Laukuma saimniekiem Ralfs Ozoliņš atzīmējās ar 11 precīziem metieniem, Viktors Fadejevs – ar septiņiem, Mareks Koroļkovs – ar sešiem.

Piekto zaudējumu sešās spēlēs piedzīvojuši "Salaspils/Mērnieks ZM" handbolisti, kuri, kā līdzīgi nospēlējuši pirmo puslaiku, otrajā nespēja turēt līdzi vieniem no turnīra līderiem "Skrīveri/Aizkraukle" komandai – 26:34. Ivars Brics iemeta septiņus, Žanis Malahovs un Edgars Vakuļčiks – pa četriem goliem.

Pirmās līgas turnīra tabulā pēc sešām kārtām Ulbrokas sporta klubs ar četriem punktiem ieņem sesto vietu, bet "Salaspils/Mērnieks ZM" ar diviem punktiem – pēdējo astoto pozīciju.