25.11.2017 18:38

Ķekavas basketbolisti gūst pārliecinošu uzvaru, carnikavieši zaudē galotnē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas basketbolisti gūst pārliecinošu uzvaru, carnikavieši zaudē galotnē BK "Ķekava"

Latvijas Basketbola līgā sestdien spēles aizvadīja divas Pierīgas komandas. Otrajā divīzijā ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja BK "Ķekava"/"Optibet" basketbolisti, bet trešajā divīzijā zaudējumu piedzīvoja Carnikavas komanda.

Ķekavas klubs mājas spēli pret Rīgas Tehniskās universitātes basketbolistiem sāka ar 15 gūtiem pēc kārtas, un vēl pirmajā puslaikā laukuma saimnieku pārsvars pietuvojās 30 punktu atzīmei (46:19). Pēc pārtraukuma vienubrīd studentiem starpību izdevās samazināt līdz 16 punktiem (58:42), taču ķekavieši to ātri vien atjaunoja un svinēja uzvaru 97:63.

BK "Ķekava"/"Optibet" labā Niks Saknītis guva 21 punktu, Nauris Miezis 20, Harijs Rubenis 12 un Jānis Bērziņš 11 punktus. C grupā ķekavieši ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir tabulas līderi.

Trešo zaudējumu šosezon izbraukuma spēlē pret Rugāju sporta centra komandu piedzīvoja Carnikavas basketbolisti. Viņiem pagalam neizdevās pirmā puslaika pēdējās minūtes, kad mājinieki no 27:26 spēja panākt 44:28. Ilgu laiku starpība turējās aptuveni 12 punktu robežās, pamatlaika beigās carnikaviešiem to samazināja līdz četriem un vēlāk arī līdz trim punktiem, taču izglābties no zaudējuma neizdevās – 61:65.

Jānis Ābols guva 28 punktus, izcīnīja 13 bumbas pie groziem un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, taču arī pieļāva 13 kļūdas. Normunds Lišiks pievienoja 14 un Arnis Rozītis 11 punktus. A grupā kārtu līdz pirmā posma beigām Carnikava ar sešām uzvarām deviņās spēlēs ir otrajā vietā.