23.11.2017 16:39

Ādažu skolnieces otro gadu pēc kārtas uzvar Pierīgas tautas bumbas turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu skolnieces otro gadu pēc kārtas uzvar Pierīgas tautas bumbas turnīrā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Mārupes sporta kompleksā notikušajā Pierīgas skolēnu sporta spēļu tautas bumbas turnīrā meitenēm pirmo vietu, tāpat kā pirms gada, izcīnījušas Ādažu vidusskolas audzēknes. Aiz viņām ierindojās Babītes vidusskolas, Inčukalna pamatskolas un Jaunmārupes pamatskolas komandas.

Cīņu par vietu galvenajā finālturnīrā par 1.-4. vietu apakšgrupās sāka 11 mācību iestāžu komandas, bet četru labāko vienību savstarpējās spēlēs galvas tiesu pārākas pār konkurentēm izrādījās mazās ādažnieces. Viņas ar 11:0 pieveica Babītes skolnieces, ar 17:5 mārupietes un ar 12:2 inčukalnietes, pārliecinoši izcīnot pirmo vietu.

Uzvarētāju sastāvā spēlēja Dārta Mārtiņsone, Agnese Lukjanova, Marina Markina, Megija Matvejeva, Patrīcija Paulova, Veronika Gardukeviča, Amanda Krastiņa, Alise Ingrīda Stupāne, Olga Silicka, Daniela Druviete, Paula Ķirkuma un Patrīcija Klopova.

Toties cīņa par tālākajām vietām izvērtās ļoti sīva. Pārējām trim komandām bija pa vienai uzvarai un diviem zaudējumiem, un kopvērtējuma pozīciju noskaidrošanai bija jārēķina trijos mačos gūtie un zaudētie "mazie" punkti. Šī bilance labāka izrādījās Babītes vidusskolai (-1), kurai līdz ar to otrā vieta. "Sudraba" medaļas tika Sibillai Vanadziņai, Lotannai Okorie, Esterei Bergmanei, Ancei Savickai, Lindai Pudovai, Annai Krūmiņai, Luīzei Berķei-Bergai, Līvai Šteinbergai, Alisei Krastiņai un Līnai Liepai.

Trešajā ierindojās Inčukalna pamatskola (-11), bet tautas bumbā tradicionāli spēcīgā Jaunmārupes pamatskola šoreiz palika ārpus labāko trijnieka (-21). Turnīrā par 5.-8. vietu vislabāk veicās Mārupes vidusskolas meitenēm, aiz viņam palika Ropažu vidusskolas, vidusskolas "Patnis" un Vangažu vidusskolas komandas.

Nākamnedēļ tautas bumbas turnīru Mārupē aizvadīs Pierīgas mācību iestāžu zēnu komandas.