21.11.2017 12:22

Babītes novusa meistaram piektā vieta Latvijas individuālajā čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes novusa meistaram piektā vieta Latvijas individuālajā čempionātā Latvijas Novusa federācija

Vairākkārtējais Pierīgas novadu sporta spēļu čempions novusā Babītes komandas sastāvā Juris Grosens izcīnījis piekto vietu Latvijas individuālajā čempionāta finālturnīrā, kas valsts svētkos risinājās Tukumā.

Finālturnīram bija kvalificējušies sešpadsmit šāgada labākie novusa meistari no visas Latvijas, kuri šīs tiesības bija izcīnījuši kopš septembra sākuma notikušajās sešu kārtu sacensībās. Viņu vidū bija ari divi Pierīgas novadu – pārstāvji Juris Grosens un Aivars Smildziņš no Ādažiem.

Sacenšoties ar 15 pārējiem konkurentiem J. Grosens izcīnīja desmit uzvaras un piedzīvoja piecus zaudējumus, summā savācot 27 punktus. Par Latvijas čempionu kļuva ventspilnieks Raivo Bumbieris – 34 punkti (12-3), godalgotās vietas ieguva arī viņa novadnieks Kaspars Leitis – 30 p. (11-4) un Artūrs Laugalis no Rucavas – 29 p. (9-6).

Aivars Smildziņš 15 spēlēs guva piecas uzvaras un ar 20 punktiem ierindojās devītajā vietā.

Šonedēļ – 25. un 26. novembrī – Mālpils sporta kompleksā risināsies viens no gada nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas novusā – Pasaules kausa izcīņas 10. posma sacensības pieaugušajiem (vīri, dāmas, pāri) un Eiropas individuālais čempionāts jauniešiem un jaunietēm divās vecuma grupās (2003. g.dz. un jaunāki, kā arī 1999./2002. g.dz.). Svētdien Mālpilī paredzēts arī starptautisks reitinga turnīrs "FINSO Gada spēlētājs".