20.11.2017 18:11

Olaines futbolisti otro gadu pēc kārtas zaudē pārspēlēs par vietu virslīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines futbolisti otro gadu pēc kārtas zaudē pārspēlēs par vietu virslīgā Latvijas Futbola federācija

Neveiksmīgs otrās cīņas pirmais puslaiks un zaudējums mačā 1:3 liedzis futbola kluba "Progress" / Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine" komandai vietu Latvijas futbola virslīgā nākamajā sezonā. Divu pārspēļu summā olainieši ar 2:4 piekāpās FK "Metta"/Latvijas Universitātei.

Pirmajā pārspēlē pirms pāris dienām Olainē tika fiksēts neizšķirts 1:1, un pirmdien abas komandas otrreiz tikās Hanzas vidusskolas laukumā Rīgā. Līdzīgi kā pirmajā mačā, arī šoreiz "Metta"/LU futbolisti ātri izvirzījās vadībā – jau 3. minūtē. Taču turpinājums bija atšķirīgs.

Ja Olainē laukuma saimniekiem vēl pirmā puslaika vidū izdevās atspēlēties, šoreiz jau 10 minūtēs vēlāk studenti panāca 2:0, bet vēl pēc 20 minūtēm arī 3:0. Pēc pārtraukuma daudz aktīvāki uzbrukumos bija "Progress"/"Olaine" futbolisti, taču goda vārtus viņiem izdevās gūt tikai pašās spēles beigās – precīzs bija Vugars Askerovs.

Kā zināms, virslīgas septītā komanda "Metta"/LU un pirmās līgas vicečempioni Olaines futbola klubs (pērn "Olaine"/"Super Nova") pārspēlēs par vietu nākamās sezonas virslīgas turnīrā sacentās jau otro gadu pēc kārtas – pērn studenti divu spēļu summā uzvarēja 2:1 (1:1 un 1:0). Kopumā pārspēles par vietas saglabāšanu virslīgā "Metta"/LU aizvadīja jau piekto sezonu pēc kārtas.