16.11.2017 21:01

Pirms otrās pārspēles Olaines futbolisti saglabā labas izredzes uz vietu virslīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirms otrās pārspēles Olaines futbolisti saglabā labas izredzes uz vietu virslīgā ekrānšāviņš no sportacentrs.com

Neizšķirti 1:1 ceturtdien Olaines pilsētas stadionā beidzās pirmā pārspēle par vietu virslīgā nākamajā sezonā, kurā futbola klubs "Progress" / Apvienotā futbola akadēmija "Olaine" tikās ar FK "Metta"/Latvijas Universitātes komandu.

"Olaine"/"Super Nova" kā Latvijas pirmās līgas vicečempioni un "Metta"/LU kā virslīgas septītās vietas ieguvēji pārspēlēs par vietu virslīgā sacenšas otro gadu pēc kārtas. Pērn rīdzinieki divu spēļu summā uzvarēja ar 2:1 (1:1 izbraukumā un 1:0 savā laukumā).

Arī šoreiz viņi agri pieteica pretenzijas uz vietas saglabāšanu spēcīgāko sabiedrībā. Jau septītajā minūtē pēc stūra sitiena izspēles bumbu laukuma saimnieku vārtos sita Eduards Emsis. Taču olainieši nenolaida rokas un pirmā puslaika atlikušajā daļā uzbruka aktīvāk un, iespējams, arī bīstamāk.

Izlīdzinājumu 21. minūtē panāca "Progresa"/"Olaines" snaiperis Vugars Askerovs – pretuzbrukumā Azerbaidžānas leģionārs apspēlēja viesu vārtsargu un raidīja bumbu vārtos – 1:1.

Pēc pārtraukuma daudz vairāk bumbu kontrolēja "Metta"/LU futbolisti, tomēr bīstamas situācijas pie Olaines kluba vārtiem radās reti. Turklāt pamatlaika pašās beigās rīdzinieki palika skaitliskā mazākumā. Cīņa tā arī noslēdzās neizšķirti 1:1, kas olainiešiem pirms atbildes spēles saglabā labas izredzes iekļūt virslīgā.

Otrā pārspēle notiks 20. novembrī Rīgā, Hanzas vidusskolas laukumā. Ceļazīmi uz nākamās sezonas virslīgas turnīru nodrošinās uzvarētāji divu spēļu summā.