16.11.2017 14:04

LLU 28. Universiādē badmintonā pārliecinoši uzvar siguldieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LLU 28. Universiādē badmintonā pārliecinoši uzvar siguldieši Jelgavas badmintona klubs

Latvijas Lauksaimniecības universitātes sporta centrā aizvadīts LLU 28.Universiādes badmintona turnīrs, kurā piedalījās 18 studenti un 12 studentes. Abos vienspēļu turnīros uzvarēja siguldieši – Kristaps Kalniņš un Marta Gavare.

Vīriešu vienspēļu turnīrā pārliecinoši uzvarēja šī gada Latvijas vicečempions vīriešu vienspēlēs Kristaps Kalniņš, kurš no šo mācību gada sākuma ir pārcēlies no Siguldas uz Jelgavu, lai studētu LLU Lauksaimniecības fakultātē. Finālā viņš ar 21:9, 21:9 pieveica Matīsu Putniņu, informēja Jelgavas badmintona klubā.

Trešo vietu viesnpēlēs izcīnīja šrilankietis Lakmals Kularatne, kurš Jelgavā studē LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē, bet dubultspēļu turnīrā labākie izrādījās Matīss Putniņš un Artūrs Eglītis.

Sieviešu vienspēlēs jau trešo gadu pēc kārtas uzvarēja siguldiete Marta Gavare, kura Jelgavā studē LLU Pārtikas tehnoloģiju fakultātē. Finālā viņa ar 21:7, 21:9 apspēlēja Inesi Levicu, kā arī kopā ar savas fakultātes studenti Diānu Pečkovsku uzvarēja arī dubultspēļu turnīrā.

LLU šobrīd studē arī daudzi ārzemju studenti, tai skaitā no tādām valstīm kā Šrilanka, Pakistāna, Indija un Ķīna, kur badmintons ir viens no populārākajiem sporta veidiem, tādējādi aktīva badmintona dzīve LLU ir arī veids, kā šo pieaistīt šo valstu studentus.