15.11.2017 10:04

Salaspils handbolistes Latvijas čempionātā svin otro uzvaru pēc kārtas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils handbolistes Latvijas čempionātā svin otro uzvaru pēc kārtas Elvijs Ozoliņš, LHF

Sezonas pirmajās sešās spēlēs guvušas tikai vienu uzvaru, Salaspils sporta skolas handbolistes izcīnījušas divus panākumus pēdējās divās spēlēs un attālinājušās no turnīra tabulas pēdējām vietām.

Otrdien salaspilietes savā laukumā otro reizi sezonā uzņēma vienas no turnīra pastarītēm – Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studentes. Viešņas, realizējot pirmo uzbrukumu, pirmajā minūtē izvirzījās vadībā, bet tā arī palika vienīgā šāda reize.

Drīz vien rezultāts jau bija 6:2 Salaspils komandas labā. Kādu brīdi studentēm izdevās starpību noturēt 2-3 vārtu robežās (bija arī 10:9), taču puslaika pēdējās desmit minūtēs laukumā pilnīgi dominēja laukuma saimnieces, kuras iemeta septiņus golus pēc kārtas un pārsvaru palielināja līdz 24:15.

Pēc pārtraukuma cīņa izlīdzinājās, taču būtiski samazināt starpību LSPA handbolistēm nebija pa spēkam. Vēl vairāk – pēdējās piecās minūtēs Salaspils komanda to palielināja līdz 35:22, sagādājot pretiniecēm astoto zaudējumu astoņās spēlēs.

Pa astoņiem precīziem metieniem uzvarētāju labā realizēja Dace Potapova, Inese Umjarova (att.) un Agrita Bērtiņa, četrus – Krista Liepa.

Ar sešiem punktiem astoņās spēlēs Salaspils sporta skola virslīgas turnīra tabulā saglabā piekto vietu, taču jau krietni apsteidz LSPA un Latvijas junioru izlasi, kas šosezon vēl nav nopelnījušas ne punkta. Ceturtajā pozīcijā esošā "REIR Dobele" vienība salaspilietes apsteidz par diviem punktiem, bet līderes ar 14 punktiem ir Stopiņu NHK un Jēkabpils sporta skolas handbolistes.