13.11.2017 12:53

Siguldas badmintonistiem Latvijas klubu čempionātā sudraba godalgas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas badmintonistiem Latvijas klubu čempionātā sudraba godalgas Siguldas badmintona klubs

Divas dienas Ozolniekos par valsts čempionu titulu cīnījās Latvijas labāko badmintona klubu komandas. Pēdējos divos gados izcīnītās zelta medaļas šoreiz neizdevās nosargāt Siguldas badmintona kluba un sporta skolas pirmajai komandai, kas finālā piekāpās Valmieras badmintonistiem.

Latvijas čempionāta finālturnīrā piedalījas astoņas komandas. Sešas komandas uz finālturnīru kvalificējās saskaņā ar Latvijas badmintona reitingu, bet vēl divas finālturnīra komandas tiks noskaidrotas sestdienas kvalifikācijas turnīrā, kurā piedalījās sešas komandas.

Cīņām grupu turnīros sekoja izslēgšanas spēles. Ceturtdaļfinālā Siguldas pirmā komanda (SBK/SSS1) ar 3:0 pieveica Rīgas Tehnisko universitāti, pusfinālā ar 3:2 pārspēja novadniekus no Siguldas otrās komandas (SBK/SSS2), bet finālā sīvā cīņā piekāpās Valmieras badmintona klubam 2:3.

Finālā Artas Priednieces un Artūra Akmens zaudējumiem vienspēļu mačos sekoja Amandas Azarovas un Liānas Lencevičas, kā arī Gunta Lavrinoviča un Kārļa Vidasa uzvaras pāru cīņās, un par izšķirošo kļuva jaukto dubultspēļu cīņa, kurā L. Lenceviča un A. Akmens triju setu cīņā piekāpās Unai Bergai un Andim Bērziņam – 16:21, 24:22, 15:21. SBK/SSS1 komandu turnīrā vēl pārstāvēja Diāna Aleksejeva un Ardis Daniels Bedrītis.

Mačā par bronzas medaļām SBK/SSS2 komanda ar 0:3 piekāpās Rīgas badmintona skolas un Rīgas skolēnu pils apvienotajai komandai, ierindojoties ceturtajā vietā. Siguldiešu sastāvā bija Marta Brengule, Amanda Sofija Grosberga, Anna Kupča, Annija Rulle-Titava, Patriks Krūze, Pauls Eliass Rozenvalds, Dāvis Strazdiņš un Alens Zandovskis.

Siguldas badmintona kluba un sporta skolas trešā komanda noslēgumā ierindojās septītajā vietā, sesto ieņēma Baložu badmintonisti, bet devīto – badmintona klubu "Rīga" un "Salaspils" apvienotā komanda.