06.11.2017 11:05

Inčukalna šaha čempionātā dominē rīdzinieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalna šaha čempionātā dominē rīdzinieki sahafederacija.lv

Ar rekordlielu dalībnieku skaitu aizvadīts jau devītais Inčukalna novada atklātais čempionāts ātrajā šahā. Pie rūtotajiem galdiņiem Vangažu vidusskolā sēdās 94 dalībnieki, no kuriem labākais bija lielmeistars Ņikita Meškovs – 6,5 punkti no 7.

Turnīra sastāvs bija visai daudzveidīgs, vēsta Latvijas Šaha federācija. Piedalījās gan pašreizējie Latvijas čempioni Arturs Bernotas un Linda Krūmiņa, gan Rīgas čempions Kristaps Kretainis, gan arī daudz jauno šahistu. Ieradās Siguldas un Olaines skolu šaha pulciņu dalībnieki, daudz bija arī no Rīgas Šaha skolas.

Turnīra gaitā visus savus pretiniekus uzvarēja Latvijas izlases spēlētāji, lielmeistari Ņikita Meškovs un Igors Kovaļenko no Rīgas, bet savstarpējo partiju viņi nospēlēja neizšķirti, abi iegūstot pa 6,5 punktiem. Labāki papildrādītāji izrādījās Meškovam.

Par punktu no Meškova un Kovaļenko atpalika un nākamās vietas attiecīgi ieņēma rīdzinieki Aleksejs Žučkovs, Rihards Bekasovs, Arturs Bernotas, Sergejs Kļimakovs un Matīss Mustaps.

Labākās dāmas balva tika Krūmiņai (5 p.), labākais starp jauniešiem bija Arsens Bataševs (5 p.), bet labākā inčukalnieša tituls – turnīra organizatoram Arturam Mihailovam (4,5 p.).

Nākamgad turnīram apritēs jau desmit gadu, kas sakritīs ar Latvijas valsts simtgades svinībām. Tādēļ tas solās būt vēl vērienīgāks, plašāks un ar lielāku balvu fondu, jo plānots arī pašvaldības atbalsts.