02.11.2017 14:25

Jaunmārupes pamatskolas pedagogi izcīnījuši Latvijas skolotāju kausu volejbolā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunmārupes pamatskolas pedagogi izcīnījuši Latvijas skolotāju kausu volejbolā Latvijas Skolu sporta federācija

Kokneses sporta centra hallē 12 skolotāju komandas ceturto reizi sacentās par Latvijas skolotāju kausu. Vispārizglītojošo skolu grupā jeb pirmajā līgā uzvarētāji tika noskaidroti divu Pierīgas mācību iestāžu pedagogu duelī.

Vispirms astoņas komandas aizvadīja apakšgrupu turnīrus, lai noskaidrotu četrus pusfināla dalībniekus. Jaunmārupes pamatskolas skolotāji divos setos pieveica kolēģus no Rūjienas vidusskolas, Nautrēnu vidusskolas un Daugavpils Logopēdiskās internātpamatskolas. Trīs uzvaras trijās spēlēs guva arī Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda, kas ar 2:0 pieveica Grundzāles pamatskolu un ar 2:1 Rīgas Juglas vidusskolu un Liepājas 15. vidusskolu.

Pusfinālos uzvarētāju noskaidrošanai pietika ar diviem setiem – Jaunmārupes skolotāji pārspēja Juglas vidusskolas volejbolistus, bet siguldieši – Nautrēnu pedagogus. Finālā uzvaru līdzvērtīgā cīņā izcīnīja Jaunmārupes skolotāji, liecina Latvijas Skolu sporta federācijas informācija.

Līdz ar divām pirmajām vietām Jaunmārupes pamatskolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas komandas ieguvušas tiesības nākamgad pārstāvēt Latviju starptautiskajā skolotāju volejbola turnīrā Igaunijā.

Vienlaikus notika arī turnīrs otrajā līgā jeb sporta skolu grupā, kurā panākumus visās spēlēs guva Liepājas Sporta spēļu sporta skola.