01.11.2017 21:18

Ķekavas un Siguldas basketbolisti galotnēs salauž pretinieku pretestību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas un Siguldas basketbolisti galotnēs salauž pretinieku pretestību arhīvs

Latvijas Basketbola līgas spēlēs uzvaras izcīnījušas Ķekavas un Siguldas komandas. BK "Ķekava"/"Optibet" otrajā divīzijā tika jau pie piektā panākuma pēc kārtas, bet Siguldas sporta skolas komanda trešajā divīzijā – pie pirmā šosezon.

BK "Ķekava" basketbolistiem, spēlējot bez diviem saviem līderiem – Agņa Čavara un Naura Mieža, kuri piedalījās FIBA 3x3 Pasaules tūres finālposmā Pekinā, pret līdz šim neuzvarējušo "KP BA/DSN" vienību neklājās viegli. Gandrīz visas cīņas gaitā vadībā pārmaiņus izvirzījās te viena, te otra komanda, un vēl trīsarpus minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 61:61.

Izšķirošajos brīžos ķekavieši tomēr apliecināja favorītu un C grupas līderu statusu un izcīnīja uzvaru 73:65. Rezultatīvākie viņiem bija Mārtiņš Šteinbergs (22 punkti), Roberts Pāže (19) un Harijs Rubenis (12).

Pirmo uzvaru sezonas trešajā spēlē diezgan līdzīgā veidā izcīnīja Siguldas sporta skolas basketbolisti. Mačā pret BJBS "Rīga"/"Rīdzene"-2 komandu pirmās trīs minūtes siguldieši nospēlēja 9:1, vēl pēc trim minūtēm jau bija zaudētājos 11:12, un astoņi punkti līdz pat ceturtās ceturtdaļas beigām tā arī palika lielākā starpība.

Vienubrīd mājinieki arī nonāca iedzinējos ar sešu punktu deficītu, un vēl septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 69:69, tomēr atlikušajā laikā Siguldas basketbolisti izrādījās pārāki un svinēja uzvaru ar lielāko starpību spēlē – 86:77. Mājiniekiem pa 20 punktiem guva Daniels Iļjins un Roberts Bērze, 12 pievienoja Mareks Veics.

Trīs LBL spēles ar Pierīgas komandu piedalīšanos paredzētas piektdien. Ķekavieši un siguldieši mačus aizvadīs izbraukumā, bet Saulkrastu basketbolisti savās mājās uzņems basketbola klubu "Krāslava".