30.10.2017 11:44

LJF rudens sacensībās dubultuzvaru izcīnījusi mārupiete Laura Penele

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LJF rudens sacensībās dubultuzvaru izcīnījusi mārupiete Laura Penele Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā aizvadītajās Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) organizētajās rudens sacensībās šķēršļu pārvarēšanā sarežģītākajā maršrutā uzvarēja Laura Penele no Mārupes novada zemnieku saimniecības "Lielceri".

Rudens sacensību sarežģītākais bija maršruts divās fāzēs ar 130 cm augstiem šķēršļiem bez ierobežojumiem dalībniekiem. Dubultpanākumu, distanci veicot bez soda punktiem, guva Laura Penele – ar zirgu Ferrari viņa izcīnīja uzvaru un ar zirgu Asfort Z otro vietu. Trešajā vietā ierindojās Maira Leja ar zirgu Lion des Tendrix ("Baltic Equestrian Team").

"Ar Ferrari pirmoreiz izmēģināju veikt maršrutu ar 130 cm augstiem šķēršļiem. Viņš ir jauns zirdziņš – septiņi gadi, jāju ar to tikai pāris mēnešus, tāpēc ir prieks par sasniegto. Arī kopumā ar sacensībām esmu apmierināta – piedalījos ar diviem zirgiem divos maršrutos, un visus izlēcām bez soda punktiem.

Sezonas izskaņā ilgāku laiku biju Beļģijā, kur gan trenējos, gan piedalījos sacensībās. Pēc tam sekoja starptautiski turnīri Tallinā un Šauļos, kur startēju ar Dundas V.D.M. Viņš tagad atpūšas, un startēju ar citiem zirgiem. Turpinājumā sekos tāds mierīgāks laiks – bez līdzdalības lielās sacīkstēs," Laura Penele teica LJF preses dienestam.

Otras rudens sacensības paredzētas 11. novembrī.