30.10.2017 11:18

FOTO: Pierīgas novadu sacensībās pārliecinoši uzvarējuši Stopiņu peldētāji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Pierīgas novadu sacensībās pārliecinoši uzvarējuši Stopiņu peldētāji Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas novadu sporta spēļu peldēšanas sacensībās Piņķos piekto gadu pēc kārtas uzvarēja Stopiņu novada pārstāvji. Tāpat kā pirms gada, otrajā vietā ierindojās Babītes peldētāji un trešajā – mārupieši. Šāgada sportiskākais Pierīgas novads kļūs zināms 11. novembrī pēc pēdējām sacensībām – zolītes turnīra.

Babītes novada sporta kompleksā notikušās sacensībās labākie 50 metru brīvā stila peldējumā individuāli tika noteikti sešās vecuma grupās (dalībnieku vecums svārstījās no 14 līdz 81 gadam). Savukārt komandu vērtējumā tika rēķināti katras komandas pārstāvju seši labākie individuālie rezultāti plus izcīnītā vieta 4x50 metru kompleksajā stafetē, kurā katrā komandā bija jāstartē pa diviem vīriem un divām dāmā un dalībnieku kopējais vecums nedrīkstēja būt mazāks par 150 gadiem.

Par pirmo vietu katrā vecuma grupā, kā arī stafetē pienācās pa 20 punktu, līdz ar to maksimālā punktu summa bija 140, un to jau trešo gadu pēc kārtas izdevās sasniegt Stopiņu novada peldētājiem, turklāt ar uzviju – viņu kontā septiņas pirmās, divas otrās un viena trešā vieta individuāli, kā arī labākais rezultāts kompleksajā stafetē (2:05,38).

Otrajā vietā komandu vērtējumā ar 130 punktiem ierindojās mājinieku Babītes novada peldētāji (trīs pirmās, trīs otrās un četras trešās vietas) un trešajā ar 126 punktiem – Mārupes novada pārstāvji (viena pirmā, piecas otrās un divas trešās vietas). Tālākās vietas ieņēma Krimuldas novads (106 p.), Ropaži (96), Saulkrasti (95), Salaspils (88), Ķekava (71), Ādaži (64) un Baldone (41).

Individuāli labākos rezultātus 50 metru brīvā stila distancē sasniedza pirmās jeb jaunākās grupas (16–29 gadu veci) peldētāji. Vīriem otro gadu pēc kārtas uzvarēja Ģirts Feldbergs no Mārupes novada (23,62 sekundes), apsteidzot Arvi Aigaru no Stopiņiem (24,59 s) un Valtu Feldbergu (24,87 s). Savukārt dāmām absolūti labāko rezultātu uzrādīja Patrīcija Ozola no Stopiņu novada (28,52 s), otra ātrākā bija otrās vecuma grupas (30–39 g.v.) uzvarētāja Līga Libere no Stopiņiem (29,01 s) un trešā – mārupiete Elīne Zaķe (30,06 s).

Pārējās grupās individuāli par uzvarētājiem kļuva: 2. grupā – Iļja Koļesņikovs (Ķekava), 3. grupā – Dmitrijs Žarkovskis un Jūlija Ribakova (abi Stopiņi), 4. grupā – Vladimirs Lobanovs un Ilze Aigare (abi Stopiņi), 5. grupā – Jānis Šteins un Vera Varša (abi Babīte), 6. grupā – Vitālijs Barnolickis (Stopiņi) un Ļubova Asajeva (Babīte).

Šāgada Pierīgas novadu sporta spēlēs atlicis aizvadīt vairs tikai vienas sacensības – 11. novembrī Mārupē notiks zolītes turnīrs.