29.10.2017 17:30

Stopiņu handbolistes turpina vinnēt, Salaspilij zaudējums un uzvara pret Ludzu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistes turpina vinnēt, Salaspilij zaudējums un uzvara pret Ludzu twitter.com/Spils_handbols

Latvijas handbola čempionātā septīto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Stopiņu novada dāmu handbola komanda. Savukārt Salaspils un Ludzas handbola klubu divcīņās salaspilietes piedzīvoja smagu zaudējumu, bet viņu novadnieki svinēja pirmo uzvaru sezonā.

Stopiņu NHK handbolistes Ulbrokā pārliecinoši pieveica Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas komandu. Pirmajā puslaikā laukuma saimnieces pakāpeniski audzēja pārsvaru – 4:0, 9:3, 13:4, 18:6. Pēc pārtraukuma viņu ofensīva nedaudz pierima, taču pēdējās minūtes mājinieces iemeta septiņus vārtus pēc kārtas un starpību palielināja līdz 42:20.

Uzvarētājām Lana Nikolajeva guva 11 vārtus, Elza Seržante deviņus, Ivita Asare astoņus, Dana Sergejeva septiņus un Annija Ozoliņa sešus

Salaspils sporta skolas komanda izbraukuma spēlē Ludzā pret sporta kluba "Latgols" handbolistēm pirmā puslaika pirmo pusi turēja līdzi, taču tad pamanījās ielaist deviņus golus pēc kārtas un nonāca zaudētājās 5:15. Otrā puslaika sākumā salaspilietēm uz brīdi izdevās samazināt starpību līdz "mīnus 6" (15:21), taču mājinieces ātrai atjaunoja desmit vārtu pārsvaru un beigās to palielināja līdz 38:23.

Rezultatīvākās Salaspils komandas sastāvā bija Dace Potapova (8), Renāte Salmane (7) un Anastasija Agarkova (6).

Dāmu virslīgas turnīra tabulā Stopiņu NHK ar 14 punktiem septiņās spēlēs ir līderes, bet Salaspils sporta skola ar diviem punktiem piecos mačos atrodas piektajā pozīcijā.

Dienu pēc Salaspils un Ludzas dāmu komandu spēles Salaspilī savstarpējo maču aizvadīja šo pilsētu pirmās līgas klubi – "Salaspils/Mērnieks ZM" pret SK "Latgols" junioriem. Izņemot pašas pirmās un pašas pēdējās minūtes, cīņa laukumā ritēja punkts punktā un starpība ilgi nepārsniedza viena precīza metiena tiesu. Tomēr izšķirošajos brīžos aukstasinīgāki un veiksmīgāki izrādījās salaspilieši, kuri pēdējās sešās minūtēs nosargāja savus vārtus neskartus, paši trīs reizes ieraidīja bumbu viesu cietoksni un pārtrauca triju zaudējumu sēriju – 27:24.

Žanis Malahovs uzvarētāju labā guva sešus vārtus un Edmunds Prikņa četrus. Pirmās līgas tabulā ar diviem punktiem četrās spēlēs "Salaspils/Mērnieks ZM" handbolisti ir pēdējā astotajā vietā. Divi punkti, taču trijās spēlēs ir trim komandām, arī Ulbrokas sporta klubam.