24.10.2017 22:03

Carnikavas basketbolisti no Jēkabpils pārved trešo uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas basketbolisti no Jēkabpils pārved trešo uzvaru arhīvs

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīrā trešo uzvaru jaunās sezonas trijās spēlēs otrdien izcīnījusi Carnikavas komanda, kas viesos ar 72:65 pārspēja "Jēkabpils-2" vienību un nostiprinājās A apakšgrupas tabulas pirmajā vietā.

Pirmo nopietno pieteikumu uzvarai carnikavieši veica pirmās ceturtdaļas otrajā pusē, kad guva 10 punktus pēc kārtas un ieguva 22:12 pārsvaru. Turpinājumā cīņa ritēja mainīgām sekmēm, taču lielu izrāvienu un būtisku svārstību rezultāta starpībā nebija. Brīžam tā saruka līdz dažiem punktiem Carnikavas basketbolistu labā (pirmā puslaika nogalē uz mirkli bija arī 32:32), brīžam pietuvojās 10 punktu atzīmei.

Divarpus minūtes līdz pamatlaika beigām viesiem bija "plus deviņi" (67:58), taču jēkabpilieši metās pēdējā ofensīvā un 70 sekundes līdz finālsirēnai pievilka līdz trim punktiem (65:68). Atlikušajā laikā izšķiroša izrādījās sāncenšu veiksme soda metienos, un šajā elementā carnikavieši izrādījās krietni pārāki, svinot trešo uzvaru un sagādājot trešo zaudējumu Jēkabpils komandai – 72:65.

Lielākais ieguldījums viesu komandas panākumā bija trim basketbolistiem – Jānim Ābolam 21 punkts un 14 atlēkušās bumbas, Dāvim Siliņam 19 punkti, Rolandam Dovgjallo 18 punkti un 15 bumbas pie groziem.

Nākamā spēle LBL3 turnīrā Carnikavas komandai jau piektdien viesos pret Rēzeknes sporta klubu "Ezerzeme".