11.10.2017 13:28

Foto: Ādažu vidusskolēni triumfē Pierīgas skolu basketbola turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Ādažu vidusskolēni triumfē Pierīgas skolu basketbola turnīrā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Otro gadu pēc kārtas pirmo vietu Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu basketbola turnīrā B vecuma grupā puišiem (2002./03. g.dz.) izcīnījusi Ādažu vidusskolas komanda, kas pašu mājās notikušajā turnīrā izcīnīja uzvaras visās četrās spēlēs.

Šogad Pierīgas skolu basketbola turnīram bija pieteikušās deviņas komandas. Vispirms notika priekšsacīkšu turnīri trijās apakšgrupās (2x8 minūtes garas spēles), pēc tam trīs labākās vienības sadalīja godalgotās vietas, bet triju grupu otro vietu ieguvēji – vietas no ceturtās līdz sestajai.

Pa divām uzvarām grupu turnīros izcīnīja Ādažu vidusskolas, Jaunmārupes pamatskolas un Babītes vidusskolas basketbolisti, turklāt tikai divās no šīs sešām spēlēm uzvarētāju pārsvars nepārsniedza 20 punktus.

Galvenajā finālturnīrā cīņas ritēja jau daudz spraigāk. Ādažu vidusskolas audzēkņi Jaunmārupes komandu pārspēja pārliecinoši (37:12), toties spēlē ar Babītes vidusskolniekiem, kas nodrošināja viņiem pirmo vietu, guva virsroku tikai ar 25:23. Otrajā vietā ierindojās Babītes komanda, kas Jaunmārupes pamatskolu pārspēja ar 18:13.

Turnīrā par 4.-6. vietu divas uzvaras un ceturto vietu kopvērtējumā izcīnīja Krimuldas vidusskolas basketbolisti, kuri iepriekš grupu turnīrā bija izrādījuši cienījamu pretestību ādažniekiem (26:37). Finālturnīrā krimuldieši ar 20:2 apspēlēja Zaķumuižas pamatskolu un ar 28:17 Ādažu Brīvo Valdorfa skolu. Piektā vieta ādažniekiem, kuri sagādāja vēl vienu zaudējumu Ropažu novada pārstāvjiem (27:8).

Apakšgrupu trešo vietu ieguvēji – Sējas pamatskola, Saulkrastu vidusskola un Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola – turnīru noslēdza dalītā 7.-9. vietā.

Jau 17. oktobrī Ādažu vidusskolā notiks Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu basketbola turnīrs C vecuma grupas puišiem (2004. g.dz. un jaunāki).