08.08.2012 11:08

Mārupieši krāj pieredzi Francijā un Beļģijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Emīls Allers Emīls Allers www.bmxmarupe.lv

Divi Mārupes BMX kluba braucēji startējuši sacensībās "BMX Summer Games", kurās piedalījās arī Londonas olimpisko spēļu dalībnieki.

"BMX Summer Games", kas divas nedēļas nogales notiek Francijas pilsētā Lillē un Beļģijas pilsētā Zolderā, elites grupas braucējiem paredzētas kā pēdējās pārbaudes sacensības pirms olimpiskajiem startiem. Taču tajās sacenšas arī citu vecuma grupu BMX braucēji. Viņu vidū bija arī sešus gadus vecie mārupieši Oskars Mežaraups un Emīls Allers.

Oskars piedalījās visos četros posmos. Lillē viņš abās dienas iekļuva finālā – pirmajā dienā finālā finišēja septītais, bet otrajā palika astotajā vietā. Savukārt Zolderā, kur ir notikuši Eiropas čempionāta posmi, Mežaraupam tik labi neveicās. Viņš finālos neiekļuva un abas reizes ierindojās 16. vietā.

Emīls Allers, kurš šosezon vairākkārt izcīnījis godalgotas vietas sacensībās Latvijā, startēja tikai Zolderā. "BMX Summer Games" trešajā posmā B6 grupā 18 dalībnieku konkurencē viņš izcīnīja trešo vietu, bet dienu vēlāk ceturtajā posmā ierindojās astotajā pozīcijā, informēja Mārupes BMX klubā.

Trešdien Londonā sacensības sāk Latvijas labākie BMX braucēji olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kā arī Edžus Treimanis, Rihards Veide un Sandra Aleksejeva (medaļas tiks sadalītas piektdien). Savukārt Mārupes kluba pārstāvjiem nākamās sacensības paredzētas 18. un 19. augustā Smiltenē.