03.10.2017 15:15

Salaspils kausus iegūst Baltkrievijas un Lietuvas handbolistes, mājiniecēm divas ceturtās vietas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Salaspilī jau 16. reizi norisinājās handbola turnīrs meitenēm "Salaspils kauss". Galvenās balvas šogad ieguva komandas no Baltkrievijas un Lietuvas, bet labākās no Latvijas bija mājinieces salaspilietes, kuras ieguva divas ceturtās vietas.

Turnīrs norisinājās divās vecuma grupās – 2004. gadā dzimušajām (un jaunākām), kā arī 2007. gadā dzimušajām spēlētājām.

Liela pārstāvniecība bija 2004. gadā dzimušo meiteņu grupā, kur piedalījās 19 komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas, informēja Salaspils sporta skolā. Salaspils pirmā komanda trenera Inala Doguzova vadībā aizvadīja labu apakšgrupu turnīru, uzvarot visās trijās spēlēs. Turnīra nākamajā posmā ar 18:10 tika pārspēta Lietuvas komanda "Viesulos", bet pusfinālā ar 15:21 zaudēts Grodņas handbolistēm no Baltkrievijas. Diemžēl arī spēlē par bronzas medaļām salaspilietes piedzīvoja zaudējumu, piekāpjoties Lietuvas "Garliava" ar 10:15.

Turnīra uzvarētāja noskaidrojās divu Baltkrievijas komandu duelī – "BNTU-BelAZ" finālspēlē ar 18:15 pieveica Grodņu. Jēkabpils ierindojās 9. vietā, desmito ieņēma Ludza, Salaspils otrā komanda (trenere M. Zaščerinska) ieguva 11. vietu, bet Olaine – 12.


2007. gadā dzimušo grupā startēja astoņas komandas, un arī šeit pavisam maz pietrūka, lai Salaspils ierindoties godalgotā vietā.

B apakšgrupā Salaspils (tr. I. Doguzovs), tāpat kā "Viesulas" (Lietuva), izcīnīja piecus punktus, bet savstarpējā spēlē cīnījās neižšķirti (12:12). Identiska bija arī vārtu starpība (+13), bet lietuvietēm uzvaru grupā nodrošināja vairāk gūto vārtu (40 pret 36). Pusfinālā salaspilietes ar 4:17 kapitulēja vēlākajai uzvarētājai "Taurage", bet spēlē par trešo vietu piekāpās arī "Viesulas" – 12:15.

Otra Salaspils komanda (tr. L. Brikmane) A apakšgrupā ieņēm ceturto vietu, turnīrā par 5.-8.vietu vispirms ar 16:12 pieveica "Reval Sport (M)" (Igaunija), bet cīņā par piekto vietu ar 5:8 piekāpās "Reval Sport (E)", ieņemot sesto vietu.