02.10.2017 15:23

Siguldas atklātajā čempionātā ātrajā šahā startē piecu valstu pārstāvji, labākie – mājinieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas atklātajā čempionātā ātrajā šahā startē piecu valstu pārstāvji, labākie – mājinieki Latvijas Šaha federācija

Sesto gadu pēc kārtas notika Siguldas atklātais čempionāts ātrajā šahā, kurā šogad piedalījās 102 šahisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas. Pirmās sešas vietas izcīnīja Latvijas pārstāvji.

Četru lielmeistaru un četru starptautisko meistaru konkurencē stabilu sniegumu parādīja Latvijas izlases dalībnieks lielmeistars Arturs Neikšāns, izcīnot pirmo vietu ar 9,5 punktiem no 11 iespējamiem, informēja turnīra direktors Visvaldis Gercāns. Otrajā vietā ierindojās Ņikita Meškovs, trešajā – Matīss Mustaps un ceturtajā – Kristaps Krustkalns no Carnikavas. Viņi visi trīs ieguva pa 8,5 punktiem.

Siguldiešu vērtējumā labākie bija trīs meistarkandidāti – Ivars Jēkabsons ar 6 punktiem, Sandra Harlinska (5,5 punkti) un Visvaldis Gercāns (5,5) punkti. Īpašas balvas saņēma arī labākais ārzemnieks, labākā dāma, kā arī veiksmīgākie atsevišķās vecuma un reitinga grupās.

Pēc čempionāta noslēguma sekoja vēl viens šaha notikums – Mildas Laubertes piemiņas ātrspēles turnīrs, kurā piedalījās 55 šahisti. Uzvaru izcīnīja meistarkandidāts no Rīgas Aleksejs Žučkovs (8 punkti no 9 iespējamajiem), bet pirmo vietu sieviešu kategorijā ieguva Rīgas šaha skolas audzēkne Madara Golsta (4,5 punkti), saņemot arī turnīra atbalstītājas Sandras Harlinskas dāvāto kausu.

Sacensību rīkotājs – Siguldas šaha klubs – nākamgad plāno plašāk atzīmēt trīspadsmitkārtējās Latvijas šaha čempiones Mildas Laubertes simtgadi.