30.09.2017 09:49

Carnikavietis Skujiņš noslēdzis divu gadu līgumu ar pasaules tūres komandu "Trek–Segafredo"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavietis Skujiņš noslēdzis divu gadu līgumu ar pasaules tūres komandu "Trek–Segafredo" Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas izlases elites šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš noslēdzis līgumu uz divām sezonām ar pazīstamo pasaules tūres komandu "Trek–Segafredo", vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija. Aizvadītās divas sezonas carnikavietis pavadīja citā pasaules tūres vienībā "Cannondale–Drapac".

Toms Skujiņš: "Esmu priecīgs pievienoties "Trek–Segafredo" vienībai. Tā ir lieliska komanda. Pēc manas pirmās sarunas ar komandas galveno menedžeri un sporta direktoriem uzreiz sapratu, ka tā būs man īstā vieta karjeras turpināšanā. Ir lieliski dzirdēt komandas plānus nākamajai sezonai. Darīšu visu iespējamo, lai sekmētu komandas mērķu sasniegšanu!"

Carnikavietis Toms Skujiņš pasaules tūres apritē startē kopš 2016. gada sezonas, līdz šim pārstāvot ASV reģistrēto "Cannondale–Drapac" vienību. Tās sastāvā latvietis izcīnīja uzvaru Kalifornijas tūres velobrauciena posmā (2016. gadā), triumfējot vienā no etapiem bija otrais UCI 1. kategorijas daudzdienu velobrauciena "Copi e Bartali" kopvērtējumā (2017. gada sezonā), kā arī izcēlās ar atzīstamiem rezultātiem citās augsta mēroga sacensībās.

Aizvadītajā mēnesī Toms debitēja kādā no trijām lielajām profesionāļu tūrēm, sekmīgi finišējot "Vuelta a Espana" daudzdienu velobraucienā. Šīs sezonas beigās arī noslēdzas

Jaunās vienības sastāvā 26 gadus vecajam Tomam gaidāmajā sezonā būs iespēja startēt pasaules tūres, HC un 1. kategorijas UCI kategoriju sacensībās. Līgums noslēgts līdz 2019. gada sezonas beigām.

Šobrīd Toms atlabst no atkārtotas atslēgas kaula operācijas. Maija mēnesī viņš, esot līderu grupā un cīnoties par uzvaru, krita Kalifornijas tūres otrajā posmā. 2018. gada pasaules tūres sacensību sezona sāksies janvārī.