28.09.2017 13:03

Foto: Olimpieši Siguldā pirmo reizi izaicina cits citu "Aquafitmat" nodarbībā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Foto: Olimpieši Siguldā pirmo reizi izaicina cits citu "Aquafitmat" nodarbībā Mareks Galinovskis

Siguldas Sporta centra peldbaseinā Latvijas olimpieši sportiskā gaisotnē trešdien aizvadīja aizraujošu "Aquafitmat" grupu nodarbību. Siguldas Sporta centrs ir vienīgā vieta Latvijā, kur tiek piedāvātas šādas ūdens fitnesa nodarbības.

"Aquafitmat" nodarbības Siguldas Sporta centrā vada treneri Andrejs Filipovs un Evita Berce. Andrejs: ""Aquafitmat" nodarbība ir veids, kā atbrīvot prātu no ikdienas steigas un uzlabot savas fiziskās dotības – nostiprināt ķermeņu dziļo muskulatūru, uzlabot ķermeņa muskuļu elastību, uzlabot līdzsvara un koordinācijas spējas, kā arī attīstīt spēku un izturību. Šie svarīgie muskuļi bieži netiek nodarbināti citās sportiskās aktivitātēs, bet "Aquafitmat" nodarbībā tas tiek panākts izpildot vingrinājumus uz ūdens, papildus radot slodzi uz visām ķermeņa daļām."

"Aquafitmat" nodarbībā piedalījās Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika, pasaules čempionātu laureāti bobslejā Oskars Ķibermanis un Daumants Dreiškens, viena no labākajām latviešu kalnu slēpotājām Lelde Gasūna, bijušais olimpisko spēļu dalībnieks biatlonā Raivis Zīmelis, kā arī citas sabiedrībā zināmas un sportiski aktīvas personības. Šī bija lieliska iespēja ikvienam dalībniekam gūt jaunu pieredzi ūdens fitnesa jomā un izbaudīt līdz šim nepieredzētas izjūtas.

"Aquafitmat" nodarbība norisinājās sporta centra peldbaseinā, kur uz īpaša fitnesa matrača, kas nodarbības laikā atrodas nepārtrauktā ūdens kustībā, tika izpildīti dažādi vingrinājumi līdzsvara un koordinācijas uzlabošanai, kā arī dalībnieki viens otru izaicināja aizraujošās disciplīnās – kurš ilgāk noturēsies balstā uz elkoņiem, nostāvēs līdzsvarā uz vienas kājas, kā arī būs veiklākais skrējienā pāri astoņiem fitnesa matračiem.

Drosmīgākā dalībnieka nomināciju ieguva bobslejisti Oskars Ķibermanis un Daumants Dreiškens, neatlaidīgākā dalībnieka nomināciju ieguva Lelde Gasūna, bet līdzsvara čempiones titulu ieguva Madara Palameika.

Madara Palameika: "Siguldas Sporta centrā tika aizvadīta lieliska nodarbība uz ūdens, kas man personīgi bija jauns izaicinājums un iespēja gūt pozitīvas emocijas. "Aquafitmat" ir ļoti efektīvs dziļo muskuļu treniņš. Balansēšana uz matrača un reizē arī fiziska piepūle prasīja maksimālu koncentrēšanos, kas mani ļoti aizrāva šajā nodarbībā."