25.09.2017 12:21

Ģirts Bricis triumfējis Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas kopvērtējumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis triumfējis Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas kopvērtējumā Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā "Kleisti" 23. un 24. septembrī notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas izšķirošā piektā posma sacensības šķēršļu pārvarēšanā. Kopvērtējumā pieaugušo konkurencē uzvaru izcīnīja Ģirts Bricis no Babītes novada.

Sacensību piektā posma galvenajā maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem piedalījās 11 sportiskie pāri, no kuriem pieci veica pamatmaršrutu bez soda punktiem, vēsta LJF Preses dienests. Pārlēkšanā uzvaru izcīnīja Mārtiņš Ernests Pilders ar zirgu Cavallo (JSK "Zāgkalni"), kurš atkal finišēja bez kļūdām. Otro vietu ieguva Ģirts Bricis ar Corolus ("Sport de Lux") , trešais bija Aleksandrs Šakurovs ar Caballeta (Rīgas jātnieku klubs).

Kopvērtējumā, rēķinot četrus labākos rezultātus no pieciem posmiem, uzvarēja Ģirts Bricis (70 punktu), otrajā vietā Mārtiņš Ernests Pilders (61 p.), bet trešā – Sintija Semeņkova no Garkalnes novada jāšanas sporta kluba "Kriķi" (58 p.).

"Zirgu skaitam Latvijā, kas lec augstākus maršrutus, diemžēl ir tendence samazināties, un, iespējams, tas ir tikai finanšu dēļ. Labi ir tas, ka Latvijas konkūristu jāšanas kvalitāte nepārtraukti uzlabojas, mūsu jaunie sportisti arvien vairāk piedalās sacensībās ārpus Latvijas un sastopas ar spēcīgu konkurenci un ļoti tehniskiem maršrutiem. Nav iespējams konkurēt, ja nav labu zirgu, bet šādi zirgi, protams, arī maksā vairāk. Pats esmu priecīgs par savu uzvaru kopvērtējumā, apliecinot, ka ilgu gadu darbs sniedz rezultātu," LJF preses dienestam atzina Ģirts Bricis.

Vēl vienu uzvaru LJF kausa izcīņā Ģ. Bricis svinēja līdz piecus gadus veco zirgu grupā, kurā bija labākais ar zirgu High Hopes. Savukārt 6–7 gadus veco zirgu grupā Ģirts ar Skato ierindojās otrajā vietā aiz Gunas Vasiļjevas. Trešā šajā konkurencē bija ropažniece Sabīne Siliņa ar Fantast (JSK "Mežstrazdiņi"), kura izcīnīja čempiones titulu junioru un jauno jātnieku grupā. Savukārt bērnu konkurencē pirmās divas vietas kopvērtējumā ieguva Garkalnes novada jaunās jātnieces Laura Luīze Leinerte un Tīna Dreimane.