25.09.2017 10:59

Ķekavas un Garkalnes regbisti tuvojas "zelta spēlei"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas un Garkalnes regbisti tuvojas "zelta spēlei" Jeļizaveta Iļjina, LRF

Pēc nedēļas nogalē aizvadītajām spēlēm kļuvuši zināmi Latvijas regbija čempionāta medaļu laureāti. Bronzu garantējusi "LMT/Eži" vienība, bet zelta godalgu liktenis, visticamāk, izšķirsies 7. oktobrī "Stats/Ķekava" un "Garkalne/Livonia" regbistu savstarpējā cīņā.

Čempionāta līderi "Stats/Ķekava" kārtējo uzvaru svinēja, ar 42:15 pārliecinoši pieveicot regbija klubu "Jūrmala". Divus piezemējumus veica Emīls Balodis, pa vienam – Māris Robežnieks, Roberts Kunutis, Jānis Zālmans un Hārdijs Nungurs, kura kontā arī seši precīzi realizācijas sitieni. Pēc šī zaudējuma jūrmalnieki zaudēja arī teorētiskas izredzes iegūt bronzas medaļas.

Savukārt pašreizējie čempionu titula īpašnieki "Garkalne/Livonia" regbisti ar 33:17 uzvarēja "LMT/Ežus" un nodrošināja vismaz sudraba medaļas. Divi piezemējumi Dāvim Jaunalksnim, pa vienam – Janekam Taškānam un Mārtiņam Rundānam, bet Kristaps Bērziņš precīzi sita četrus realizācijas sitienus.

Četru labāko komandu turnīra kopvērtējumā "Stats/Ķekava" komandai nu ir 24 punkti piecās spēlēs, bet "Garkalne/Livonia" – 15 punkti četrās spēlēs. 1. oktobrī livonieši spēlēs ar ceturtajā vietā esošo "Jūrmalu" un uzvaras gadījumā garantēs "zelta spēli" pret ķekaviešiem, kas paredzēta 7. oktobrī Upesciemā.

Pagājušā gada Latvijas čempionāta finālā "Garkalne/Livonia" ar 13:10 pārspēja "Miesnieki/Ķekava" regbistus.