24.09.2017 20:34

Sezonas sākums florbola čempioniem nesola vieglas dienas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sezonas sākums florbola čempioniem nesola vieglas dienas Latvijas Florbola savienība

Latvijas florbola čempionātā pirmo zaudējumu jau sezonas trešajā spēlē piedzīvojuši čempioni "Betsafe"/Ulbrokas florbolisti, kuri dienu iepriekš ar pūlēm salauza "Ķekavas" pretestību. Pierīgas klubi dažādām sekmēm sākuši sezonu arī dāmu virslīgā un vīru pirmajā līgā.

Ar "Betsafe"/Ulbrokas un "Ķekavas" florbolistu savstarpējo spēli pilnu tribīņu priekšā sestdien noslēdzās Ķekavas sākumskolas jaunā sporta kompleksa atklāšanas svinības. Mājinieki gan piedzīvoja zaudējumu 2:3, taču Latvijas čempioniem izrādīja sīvu pretestību – jau 36. sekundē pirmie izvirzījās vadībā un pēdējās 14 minūtes bija viena precīza metiena attālumā no neizšķirta.

Ķekaviešu labā vārtus guva Edžus Bunkus un Klāvs Jansons, bet viesiem – Kaspars Šķēls (tika atzīts par labāko komandā), Juris Gribusts un Kristers Eglītis.

Svētdien "Betsafe"/Ulbroka viesojās pie florbola kluba "Valmiera" un cieta zaudējumu 3:4. Cīņas gaitā vadībā bija abas komandas, taču pēdējo vārdu teica mājinieki, divarpus minūtes līdz pamatlaika beigām gūstot uzvaras vārtus. Kasparam Šķēlam 1+1 arī šajā spēlē.

Sāpīgu neveiksmi svētdien piedzīvoja arī "Ķekavas" florbolisti, kuri izbraukuma spēlē pret Talsu novada sporta skolas/"Krauzers" vienību izšķirošos vārtus ielaida 43 sekundes līdz pagarinājuma beigām – 1:2.

Neveiksmīgi spēle pret pašreizējām Latvijas čempionvienību Kocēnu "Rubeni" beidzās arī FK "Ķekava" florbolistēm. Otrajā trešdaļā "Rubenes" spēlētājas guva četrus vārtus pēc kārtas, iekrāja izšķirošo pārsvaru 7:2 un aizvadīja spēli līdz pārliecinošai uzvarai 12:5. Ar hettriku "Ķekavas" rindās izcēlās Laura Skujevska.

Četri Pierīgas florbola klubi aizvadījuši pirmās spēles Latvijas pirmās līgas turnīrā. FK "Saulkalne" vispirms savā laukumā Salaspilī ar 6:2 pieveica Cēsu komandu "Lekrings-1" (Oskaram Vāveram 2+0), bet pēc tam viesos ar 3:11 kapitulēja LU/florbola skolas "Masters" vienībai.

Zaudējumus izbraukumā piedzīvoja trīs pārējās komandas. Pagājušās sezonas Latvijas pirmās līgas čempioni "RSU/Babītes" florbolisti ar 5:11 zaudēja "Irlava/Avant" vienībai (Ritvaram Puriņam un Rūdolfam Važam pa 2+0), "Ķekavas Bulldogs" ar 5:10 piekāpās florbola klubam "Kuldīga" (Oskaram Eglītim 2+3, Mārim Skrodim 2+0), bet jaunpienācēji FBK "SĀC" (Saulkasti, Ādaži, Carnikava) papildlaikā zaudēja FK "Madona" florbolistiem 5:6 (Alvim Dālem 3+0, Tomam Dālem 2+0).