24.09.2017 20:20

Mārupieši nosargā Pierīgas čempionu titulu basketbolā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupieši nosargā Pierīgas čempionu titulu basketbolā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Jau septīto gadu pēc kārtas Pierīgas novadu sporta spēļu basketbola turnīrā uzvaru izcīnījuši Mārupes novada komandas spēlētāji. Finālturnīrā par 1.-3. vietu viņi sestdien savās mājās Mārupes sporta kompleksā pārspēja Stopiņu un Ropažu novada basketbolistus.

 

 

Tiesa, šogad mārupiešiem uzvara turnīrā nenācās tik viegli kā, piemēram, pērn, kad sāncenši finālā tika sagrauti ar 30 un vairāk punktu starpību. Abās spēlēs laukuma saimnieki izšķirošo pārsvaru iekrāja tikai otrajā puslaikā un pārspēja Stopiņu novadu ar 48:40 un Ropažu novadu ar 64:50.

Spēlē par otro vietu Stopiņu novada komanda ar 49:41 izrādījās pārāka par ropažniekiem, kuri trešo vietu ieguva otro gadu pēc kārtas.

Sestdien notika arī turnīrs par 4.-6. vietu Pierīgas novadu sporta spēļu kopvērtējumā, kurā piedalījās triju priekšsacīkšu apakšgrupu otro vietu ieguvēji. Par šī turnīra uzvarētājiem kļuva Salaspils novada basketbolisti, kuri ar 59:54 pārspēja Saulkrastu komandu un ar 85:49 sagrāva Baldoni. Piektajā vietā noslēgumā ierindojās saulkrastieši, kuri baldoniešus uzvarēja 57:39.

Priekšsacīkšu grupu turnīru trešo vietu ieguvēji Krimuldas, Olaines un Mālpils novada basketbolisti turnīru noslēdza dalītā 7.-9. vietā.

Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies ar volejbola turnīru vīriem. Priekšsacīkstes paredzētas 30. septembrī Mālpilī un Mārupē, fināli – 7. oktobrī Baldonē, Mālpilī vai Mārupē.