22.09.2017 13:34

Bagatskis atstās Latvijas basketbola valstsvienības galvenā trenera amatu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bagatskis atstās Latvijas basketbola valstsvienības galvenā trenera amatu basket.lv

Latvijas Basketbola savienības valde, uzklausījusi vīriešu valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska ziņojumu, komandas startu Eiropas 2017. gada basketbola čempionātā novērtēja kā labu un izteica pateicību trenerim Bagatskim un visai komandas vadībai par veiksmīgu darbu.

Mainoties FIBA sacensību sistēmai un valstsvienības darba ciklam, trenerim ir faktiski neiespējami apvienot darbu izlasē un klubā, tāpēc A. Bagatskis atteicies no iespējas turpināt darbu. Par valstsvienības vadības jauno modeli un kandidatūrām tiks lemts nākamnedēļ LBS valdes sēdē, informēja Basketbola savienībā.

"2010. gadā, kad Ainars Bagatskis uzņēmās valstsvienības galvenā trenera pienākumus, par šādu līmeni varējām tikai sapņot, bet astoņu sezonu konsekventa darba rezultātā tika izveidots kvalitatīvs komandas kodols un ar katru turnīru uzlaboti sportiskie rezultāti. Turklāt treneris Bagatskis personīgi rādīja piemēru, kā iespējams saskaņot pienākumus valstsvienībā un klubos, tai skaitā atsakoties no izdevīgiem darba piedāvājumiem, ja tie neņēma vērā Latvijas intereses," izteicies LBS prezidents Valdis Voins.

Ainars Bagatskis solījis, ja vien būs iespēja un vajadzība, būt līdzās izlasei jebkādā statusā arī turpmāk, jo šim Latvijas komandas modelim labākās spēles vēl priekšā: "Šajā laikā visi – treneri un spēlētāji – esam auguši gan kā profesionāļi, gan kā personības. Ar katru turnīru uzlabojušies sportiskie rezultāti, taču katru reizi bijušas arī neveiksmes, kas stimulējušas nākamajā posmā spert soli uz priekšu. Arī tagad, pēc EuroBasket2017, kurā finišējām piektajā vietā, ir sajūta, ka varēja būt vēl labāk. Tāpēc iesaku saglabāt iestrādes un attīstīt sasniegto."

No 2010. līdz 2017. gadam Ainara Bagatska vadībā Latvijas vīriešu valstsvienība aizvadīja 112 spēles (rekords), kurās izcīnīja 56 uzvaras. Tai skaitā FIBA turnīros – Eiropas čempionātu kvalifikācijā un finālturnīros, kā arī olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā – aizvadītas 54 spēles, kurās izcīnītas 29 uzvaras. Bagatskis vadījis Latvijas valstsvienību četros Eiropas čempionātu finālturnīros (rekords), katrā uzlabojot rezultātus: 2011. gadā 22. vieta, 2013. gadā – 11. vieta, 2015. gadā – 8. vieta, 2017., gadā – 5. vieta.