20.09.2017 11:46

"Kāpa OK" orientieristi uzvarējuši "Klubu stafetēs 2017" Lilastē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kāpa OK" orientieristi uzvarējuši "Klubu stafetēs 2017" Lilastē Ojārs Millers

Noslēgušās gadskārtējās orientēšanās klubu savstarpējās sacīkstes "Klubu stafetes 2017". Sacensības Lilastes ezera Ziemeļu daļā pie Dvēseļu kalniem pulcēja ap 450 dalībnieku. 45 komandu konkurencē spēcīgākā izrādījās organizatoru – orientēšanās kluba (OK) "Kāpa" – pirmā komanda.

Sacensību rīkotāji bija atraduši skaistu orientēšanās apvidu – skaistā priežu meža apvidū ar daudz dažādiem armijas poligona elementiem. Lai dotos distancē, klubiem bija jānokomplektē komanda ar 10 dažāda vecuma un dzimuma skrējējiem, kas kopumā veica septiņus etapus.

Kā vēsta Latvijas Orientēšanās federācija, pirmajā etapā līderpozīcijā izvirzījās Saldus OK sportists Kristaps Jaudzems. Taču svarīgākie notikumi gan risinājās turpmākajos posmos. Otrajā etapā, kuru reizē veica divi sportisti, priekšā izvirzījās Ogre OK/SC komanda, kam sekoja "Ozons"/RSP pirmā komanda un tikai tad Saldus OK pirmā komanda.

Arī trešajā – individuālajā etapā – līderpozīciju arvien saglabāja Ogre OK/SC komanda, precīzāk, tās pārstāvis Nauris Neimanis, kuram vien 26 sekundes zaudēja Guntis Māliņš no "Kāpa OK" pirmās komandas. G. Māliņa rezultāts uz trešo vietu lika noslīdēt "Ozons"/RSP pirmajai komandai, kur šajā etapā startēja Elizabete Blūmentāle. Tālāk sekoja Saldus OK pirmā komanda, "Azimuts OK"/SmBJSS pirmā komanda un "Auseklis IK" otrā un pirmā komanda.

Ceturtajā posmā "Kāpa OK" pirmo komandu vadībā izdevās izvirzīt carnikavietim Sergejam Šadrinam, un tieši pēc šī etapa arī komanda uz zemāku vietu rezultātos vairs nenoslīdēja. Četras minūtes 14 sekundes aiz viņa stafešu maiņā ieradās Edijs Dzalbs no CPSS/"Meridiāns"/Pārgaujas pirmās komandas, bet sešas minūtes 39 sekundes līderim iepalika Matīss Saulīte no "Auseklis IK" pirmās komandas.

Piektajā posmā, kurā startēja pārsvarā paši jaunākie un vecākie sacensību dalībnieki, Emīls Lecinskis "Kāpa OK" pirmajai komandai iekrāja četru ar pusi minūšu pārsvaru pār "Auseklis IK" pirmās komandas konkurentu Emīlu Saulīti. Mazliet vairāk nekā pusminūti vēlāk finišā ieradās arī Rinalds Ruža no CPSS/"Meridiāns"/Pārgaujas pirmās komandas, taču citas komandas – Saldus OK pirmā komanda, "Alnis OK"-JNSC pirmā komanda un Madonas BJSS/"OK Arona" pirmā komanda – līderiem zaudēja jau astoņas un vairāk minūtes.

Pēc sestā etapa pārsvaru arvien noturēja "Kāpa OK" pirmā komanda, CPSS/"Meridiāns"/Pārgaujas pirmā komanda un Saldus OK pirmā komanda. Diemžēl no turpmākas cīņas par iespējamo medaļu pāragri izstājās "Auseklis IK" pirmā komanda.

Par spīti tam, ka pēdējā septītajā posmā startēja vairāki reģiona spēcīgākie orientieristi, tas medaļu sadalījumu vairs nemainīja. Saulkrastietis Uldis Upītis "Kāpa OK" pirmajai komandai atnesa uzvaru ar 10 minūšu pārsvaru pār tuvāko sekotāju no CPSS/"Meridiāns"/Pārgaujas pirmās komandas Andri Cānu.

Trešajā vietā ierindojās Saldus OK pirmā komanda, kur pēdējo etapu veica Atis Rešķis. Ceturtajā vietā Madonas BJSS/"OK Arona" pirmā komanda, piektajā – Alūksne-"Ape OK" pirmā komanda un sestajā – "Azimuts OK"/SmBJSS pirmā komanda.