18.09.2017 14:17

Jaunmārupes jātniece kļuvusi par Latvijas čempioni iejādē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunmārupes jātniece kļuvusi par Latvijas čempioni iejādē Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā "Kleisti" brīvdienās aizvadīts Latvijas Republikas čempionāts iejādē, vērtējot rezultātus divu dienu summā. Čempiones titulu izcīnīja Airisa Penele ar zirgu Licenciado JF no Jaunmārupes zemnieku saimniecības "Lielceri".

Tā kā iepriekšējās dienas bija kriteni lijis, smilšu laukuma kvalitāte nebija piemērota sacīkšu norisei, un sacensības notika slēgtajā manēžā, informēja Latvijas Jātnieku federācijā (LJF). Latvijas čempiona tituls tika izcīnīts pēc rezultātu summas Vidējās balvas I shēmā un Vidējās balvas I brīvas izvēles programmā mūzikas pavadījumā.

Sasniedzot augstus rezultātus – 67,368 un 71,167%, summā iegūstot 138,535%, – par čempioni kļuva Airisa Penele ar Licenciado JF. Otrajā vietā Agnese Kukaine ar Eko no Mārupes novada jāšanas sporta kluba "Temperaments" (128,465%), bet trešā, startējot tikai pirmajā shēmā, bija Elza Zaķe ar A Splash Of Class no Iecavas novada sporta kluba "Drostalas" (65,789%).

"Domāju, ka ar mūsu kopējo sniegumu abās dienās izdevās iepriecināt zirga īpašnieci Jekaterinu Meļņiku un manu meitu, palīgu un treneri vienā personā – Sabīni Mutuli. Bez trenera šajā darbā – nekur, pat neskatoties uz pieredzi. Vienmēr ir nepieciešama palīdzība un skats no malas, tad aug snieguma kvalitāte un procenti rezultātā," LJF preses dienestam bilda Latvijas čempione Airisa Penele.

"Ļoti svarīgs man bija tiesnešu vērtējums, kā viņi salīdzināja zirga sniegumu sezonas sākumā un tagad, un esmu ar rezultātu apmierināta. Taču tā skaitliskā izteiksme nav tik svarīga kā tas, kā zirgs spēj koncentrēties kopīgam darbam ar jātnieku no shēmas sākuma līdz pēdējai sekundei. Šoreiz viss izdevās, zirgs labi koncentrējās uzdevumu veikšanai, un tas liecina, ka no viņa turpmāk var prasīt vēl augstākas kvalitātes sniegumu."

Par Latvijas čempioniem citās konkurencēs kļuva: "Mazā balva" – Jūlija Kosova ar Rhadamantus (JSK "Temperaments"), "Shēma III" – Everita Daubure ar Koleru (LSVK "Harmonija"), jaunie jātnieki – Laura Ivanova ar Gardumu (JSK "Ambers"), juniori – Sintija Elizabete Apsīte ar De Lordo (JSK "Reiteri"), bērni – Aleksandra Sīle ar Lauren (RJSK).

Airisu Peneli sveic LJF prezidents Agris Blaus un ģenerālsekretāre Kristīne LisovskaAirisu Peneli sveic LJF prezidents Agris Blaus un ģenerālsekretāre Kristīne Lisovska