16.09.2017 21:26

Florbola sezona sākusies ar čempionu uzvaru Ulbrokā un sakāvēm Ķekavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Florbola sezona sākusies ar čempionu uzvaru Ulbrokā un sakāvēm Ķekavā ekrānšāviņš no sportacentrs.com

Sestdien startējusi Latvijas florbola 2017./2018. gada virslīgas sezona. Pirmajās spēlēs atšķirīgas sekmes bija trim no četrām Pierīgas komandām. Ar uzvaru čempionu titula aizstāvēšanu sāka "Betsafe"/Ulbrokas florbolisti, bet Ķekavā zaudējumu piedzīvoja "Ķekavas" vīri un pārliecinošu uzvaru guva "Ķekavas Bulldogs" dāmas.

"Betsafe"/Ulbrokas kluba florbolisti pagājušās sezonas finālistu dueļa atkārtojumā savās mājās uzņēma Lielvārdes komandu. Laukuma saimnieki sezonas debijā izrādījās pārliecinoši labāki un svinēja uzvaru 5:1. Pa vieniem vārtiem mājinieku labā guva Edgars Zedlers, Kārlis Bulāns, Krišjānis Zeps, Edžus Ceriņš un Kārlis Vitkovskis, bet labākā spēlētāja titulu izpelnījās veterāns Ainārs Juškēvičs, kurš pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezies Ulbrokas komandas spēlētāju sastāvā.

Vārtu guvumiem daudz bagātāka bija spēle Ķekavas sporta klubā, kur mājinieki uzņēma florbola klubu "Valmiera". Pirmajās desmit minūtēs nonākuši zaudētājos 0:4, ķekavieši vēl līdz pārtraukumam starpību sadeldēja līdz minimumam. Taču turpinājumā Valmieras florbolisti iemeta piecus "golus" pēc kārtas un sagādāja laukuma saimniekiem pamatīgu zaudējumu 7:14. Divus vārtus "Ķekavas" labā guva Miķelis Dravnieks.

"Elvi" florbola līgā vīriem šosezon piedalās 12 komandas, tajā skaitā Igaunijas čempionvienība "EMU SK" no Tartu. Igauņi gan piedalīsies tikai regulārajā turnīrā, bet izslēgšanas spēlēm kvalificēsies astoņi labākie Latvijas klubi. 23. septembrī ar svinīgu atklāšanu durvis vērs jaunais Ķekavas sākumskolas sporta komplekss, un par pasākuma "naglu" plkst. 20.00 kļūs Ķekavas un Ulbrokas florbola klubu savstarpējā spēle.

Atšķirībā no novadniekiem,"Ķekavas Bulldogs" florbolistes jauno sezonu sāka spoži un ar 9:2 savās mājās pieveica virslīgas jaunpienācējas Cēsu "Lekringu". Pēc divām trešdaļām "buldodžu" pārsvars vēl bija diezgan "slidens" (4:1), taču pēdējās 20 minūtēs bumbiņa vēl piecas reizes ielidoja cēsnieču vārtos. Ar diviem precīziem metieniem ķekaviešu rindās atzīmējās Līga Vancāne un Linda Dadajeva (abām vēl arī pa rezultatīvai piespēlei).

Dāmu virslīgā arī šosezon piedalās sešas komandas – vēl arī Igaunijas sieviešu izlase, kas piedalīsies tikai regulārajā turnīrā, "Rubene" (Kocēni), FK "NND" (Rīga) un FK "Ķekava", kas pirmo spēli aizvadīs 24. septembrī savās mājās pret čempionēm "Rubenes" florbolistēm.

Drīzumā startēs arī Latvijas florbola pirmās un otrās līgas čempionāti vīru komandām. Pirmajā līgā Pierīgu pārstāvēs florbola klubs "Saulkalne", RSU/"Babīte", FBK "SĀC" (Saulkrasti / Ādaži / Carnikava) un "Ķekavas Bulldogs", bet otrajā līgā – Inčukalna "Coyote".