15.09.2017 10:23

Mārupietis Zvejnieks un siguldiete Meldere kļuvuši par Latvijas čempioniem skrituļslalomā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupietis Zvejnieks un siguldiete Meldere kļuvuši par Latvijas čempioniem skrituļslalomā Edgars Beļakovs

Lorupes gravā Siguldā aizvadītajā Latvijas čempionāts skrituļslalomā par uzvarētājiem elites grupās kļuva mārupietis Miks Zvejnieks un siguldiete Ieva Meldere. Labākie tika noskaidroti arī četrās vecuma grupās bērniem un jauniešiem.

Kā informēja Latvijas Skrituļslaloma federācijas preses sekretārs Edgars Beļakovs, lai arī lielāko dienas daļu laikapstākļi bija ļoti patīkami, tuvojoties sacensību startam, Siguldā sākās pamatīgas lietusgāzes. Par spīti lietavām Latvijas čempionāts aizritēja pēc iecerētās programmas. Sacensībās kopumā startēja vairāk nekā 70 dalībnieku.


Jau pirmajā braucienā favorītu statusu apliecināja Latvijas labākie skrituļslalomisti – Miks Zvejnieks tuvāko sekotāju pārspēja par 1,14 sekundēm, bet Ievai Melderei tas izdevās par 1,27 sekundēm.

Arī otrajā braucienā spēku samēri nemainījās, Mikam izcīnot otro Latvijas čempiona titulu pēc kārtas. Divu braucienu kopsummā Miks savu brāli Dāvi Zvejnieku pārspēja par 2,42 sekundēm, bet trešās vietas ieguvējs Roberts Briška čempionam zaudēja 3,33 sekundes.

Dāmu elites grupā kārtējo reizi par Latvijas čempioni skrituļslalomā tika kronēta Ieva Meldere, kura cīņā par uzvaru pārliecinoši pārspēja Martu Garo (+2,40 s) un Elizabeti Šternu (+4,57 s). Finālā, kurā neatkarīgi no vecuma grupas startēja 15 labākās dāmas un 20 labākie vīri, pirmais trijnieks bija nemainīgs ar elites grupu sacensībām.

"Vienmēr ir patīkami startēt Latvijā, kaut arī mēs vairāk koncentrējamies uz ārzemēm, uz Pasaules kausa posmiem. Vienmēr ir forši būt te, lai atradītu, ko esam izdarījuši, un ka tās nav nekādas muļķības, ko darām ārzemēs," pēc uzvaras atzina Miks Zvejnieks.

"Protams, arī prieks, ka šeit ir tik daudz skrituļslalomistu. Tas mani priecē, un arī motivē piedalīties Latvijas čempionātos, lai jaunākie bērni redzētu, cik foršs ir tāds sporta veids. Es esmu priecīgs, ka otro gadu pēc kārtas izdevies kļūt par čempionu, jo nav nemaz tik viegli Latvijā startēt. Tas, ka no tevis tiek gaidīti labi braucieni, uzliek tādu atbildības nastu, un te nav nekādi sētas mači, ir normāla konkurence, un forši, ka viss izdevās."

Latvijas skrituļslalomistiem šosezon atlikušas vēl vienas sacensības, kas šajā nedēļas nogalē risināsies Čehijas ciematiņā Ņemčičkos.

Sacensību foto skatīt šeit.