14.09.2017 13:44

Foto: Pierīgas novadu sporta spēles atsākas ar Babītes krosa skrējēju uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Pierīgas novadu sporta spēles atsākas ar Babītes krosa skrējēju uzvaru Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pēc vairāku mēnešu pārtraukuma atsākušās 2017. gada Pierīgas novadu sporta spēles. Baldones novada Riekstukalnā notikušajās sacensībās vieglatlētikas krosā pēdējo trīs gadu uzvarētājus mārupiešus šoreiz kopvērtējumā izdevās apsteigt Babītes novada komandai.

Riekstukalnā bija pulcējušies skrējēji no deviņiem Pierīgas novadiem. Sacensības individuāli notika 1000–3000 metru distancēs sešās vecuma grupās dāmām un kungiem, bet novadu vērtējumā tika ņemti vērā katras komandas seši labākie individuālie rezultāti. Par pirmo vietu grupā pienācās 20 punktu, par otro – 18, par trešo – 16 u.t.t.

Šoreiz galvenā cīņa komandu vērtējumā izvērtās starp triju pēdējo gadu sacensību pirmo divu vietu ieguvējiem – Mārupes un Babītes skrējējiem, un finišā abus novadus šķīra nieka tiesa – divi punkti. Izcīnot uzvaras četrās vecuma grupās un iegūstot vēl divas otrās vietas, Babītes komanda savāca 116 punktus no 120 iespējamiem, bet mārupieši, kuri pērn bija labākie pat septiņās grupās, šoreiz ar 114 punktiem ierindojas otrajā vietā (četras pirmās, viena otrā un viena trešā vieta).

Sev jau ierasto trešo vietu ceturto gadu pēc kārtas ieņēma mājinieki baldonieši (106 p.), aiz viņiem Ropažu (102), Saulkrastu (95), Salaspils (94), Stopiņu (87), Mālpils (63) un Olaines (15 p.) komandas, liecina Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldes informācija.

Individuāli jaunākajā jeb pirmajā vecuma grupā (1988./2001. dz.g.) vīriem kārtējo panākumu 3000 metru distance guva Dmitrijs Serjogins no Mārupes novada (12:05), kurš finišā par astoņām sekundēm apsteidza Aināru Lupiķi no Saulkrastiem un par 25 sekundēm salaspilieti Aigaru Feteri.

Arī dāmām pirmajā grupā 1500 metru skrējienā triumfēja Mārupes komandas pārstāve – Līga Jansone (6:29), bet cīņā par otro vietu Agnese Caica no Babītes (7:18) par vienu sekundi apsteidza vēl vienu mārupieti Agitu Šveteri. Jāpiezīmē gan, ka otro absolūti labāko rezultātu šajā distancē sasniedza daudzkārtējā Latvijas orientēšanās čempionātu laureate Irita Puķīte no Saulkrastiem, kura bija pārliecinoši labākā S3 grupā (6:37).

Vēl vienu uzvaru mārupiešiem V2 grupā izcīnīja Mārtiņš Skujenieks, bet S2 grupā un V3 grupā pirmie finišēja attiecīgi Daiga Dabola un Igors Gucanovičs no Babītes. Ceturtajā grupā dubultuzvaru svinēja viņu novadnieki Edijs Kizenbahs un Ilona Kojaloviča, piektajā grupā labākie izrādījās Nikolajs Malahovs no Salaspils un Gunta Lebedoka no Mārupes, bet sestajā grupā, kurā startēja seniori virs 70 gadu vecuma, pirmās vietas ieguva Ādolfs Šampiņs no Ropažiem un vienīgā dāmu sacensību dalībniece Irēna Prikule no Baldones.

Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies jau šosestdien, kad Mārupē, Zaķumuižā un Saulkrastos norisināsies Pierīgas novadu sporta spēļu priekšsacīkšu turnīri basketbolā. No plkst. 10.00 A grupā Mārupes sporta kompleksā sacentīsies Mārupes, Salaspils, Inčukalna un Olaines novada komandas, bet B grupā Zaķumuižas sporta zālē – Mālpils, Ropažu, Babītes un Baldones vienības. Savukārt plkst. 11.00 sāksies C grupas turnīrs Saulkrastu sporta centrā, kur kopā ar mājiniekiem spēlēs Stopiņu un Krimuldas basketbolisti. Visu triju grupu pirmo vietu ieguvēji kvalificēsies finālturnīram par 1.-3. vietu.