12.09.2017 15:11

Rīgas "Dinamo" paraksta sadarbības līgumu ar biedrību "Mārupes hokeja savienība"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīgas "Dinamo" hokejisti un kluba vadība šā gada janvārī piedalījās Mārupes hokeja halles atklāšanā Rīgas "Dinamo" hokejisti un kluba vadība šā gada janvārī piedalījās Mārupes hokeja halles atklāšanā Mārupes novada pašvaldība

AS "Rīgas Dinamo" parakstījusi sadarbības līgumu ar biedrību "Mārupes hokeja savienība" par kopīgas hokeja sistēmas un integrētas sadarbības izveidi jauno talantu audzināšanā ar mērķi kļūt tiem par lietderīgiem hokejistiem gan Rīgas "Dinamo" klubam, gan Latvijas izlasēm.

"Esam lēmuši par sadarbību ar Mārupes hokeja savienību, jo šajā klubā ir gan pie mums hokejista gaitas uzsākuši bērni, gan arī ir pie mums strādājoši un savā profesionālajā attīstībā auguši treneri," izteicies Rīgas "Dinamo" kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

"Mārupes hokeja savienībai tas ir liels uzticības kredīts, bet mēs esam pārliecinājušies, ka MHS uzsāktais darbs jauno hokejistu audzināšanā ir pareizs un sola labus rezultātus nākotnē. Mēs ceram, ka Rīgas "Dinamo" jau tuvākajā laikā no Mārupes hokeja savienības saņems jaunus un perspektīvus talantus."

Šādas sadarbības uzsākšanu noteica arī apstāklis, ka Rīgas "Dinamo" 2003. gadā dzimušie bērni pabeidzot savas hokejista gaitas "Dinamo" sistēmā, kā savu nākamo klubu izvēlējās tieši Mārupi. Rīgas "Dinamo" hokejisti un kluba vadība šā gada 29. janvārī arī piedalījās Mārupes hokeja halles atklāšanā un biedrības "Mārupes hokeja savienība" jauniešu hokeja kluba dibināšanā.

"Par pasākumu un hokeja dzīvi Mārupē tika izrādīta ievērojama interese, un tas Latvijas hokejam bija nozīmīgs un iespaidīgs pasākums. AS "Rīgas Dinamo" vadība seko Mārupes hokeja kluba attīstībai un, redzot pozitīvas tendences, kā arī iepazīstoties ar MHS hokeja nākotnes plāniem, nolēma parakstīt sadarbības līgumu līdz 2021. gada 31. maijam," "Dinamo" kluba paziņojumā citēts kluba padomes priekšsēdētāja padomnieks Normunds Sējējs.

Pēc viņa vārdiem, Mārupes hokeja savienība ar savu mērķtiecīgo darbību hokeja attīstības virzienā apliecinājusi, ka arī no nulles nelielā laika periodā var izveidot hokeja sistēmu, kurai uzticas vecāki, bērni, sponsori, Mārupes novada dome, Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde un arī Rīgas "Dinamo".

Līgums ietver galvenos sadarbības virzienus, kuros, ievērtējot Rīgas "Dinamo" vadošā kluba lomu Latvijas hokeja attīstībā, biedrība "Mārupes hokeja savienība" tiks nodrošināta ar Rīgas "Dinamo" treniņu metodiku visām vecuma grupām no U-8 līdz U-18, kā arī treniņu procesā tiks piesaistīti treneri, kuriem ir atbilstoša kvalifikācija un Latvijas hokeja attīstības perspektīvs redzējums.

Mārupes labākajiem jaunajiem hokejistiem tiks nodrošināta dalība prestiža turnīros ārzemēs, kuros regulāri līdz šim piedalījās Rīgas "Dinamo" jaunieši. Labākajiem Mārupes labākajiem audzēkņiem tiks dota iespēja izmēģināt spēkus gan hokeja klubā "Rīga" Jaunatnes hokeja līgā, gan Rīgas "Dinamo" komandā.

"Dinamo" veiks arī biedrības Mārupes hokeja savienība interešu pārstāvēšanu hokeja institūcijās un organizācijās, kurās būs nepieciešams juridisks atbalsts spēlētāju pāreju jautājumos un līgumu atlīdzības jautājumos.