06.08.2012 11:48

Trešajā ”Spice” maratonā Jūrmalā triumfē ārzemju skrituļslidotāji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Trešajā ”Spice” maratonā Jūrmalā triumfē ārzemju skrituļslidotāji www.maratoni.lv

42 kilometru distancē ātrākie un izturīgākie izrādās viesi no Igaunijas un Ukrainas, labākie no mājiniekiem sestajās vietās.

 

Šogad spēkus maratona slidojumā – trīs apļi pa 16 kilometriem no Dzintariem līdz Buļļuciemam lun atpakaļ – izmēģināja gandrīz simts dalībnieku. Viņu vidū arī viesi no Igaunijas, Ukrainas, Polijas, Beļģijas, Slovākijas, Somijas, Norvēģijas. Tieši viņi arī noteica toni sacensībās, gan vīru, gan dāmu konkurencē izcīnot pirmās piecas vietas.

Absolūtajā konkurencē pirmais finišēja igaunis Kerts Keskpaiks, kurš distanci veica stundā, 10 minūtēs un 52,3 sekundēs. Otrās vietas ieguvēju Bartošu Hojnacki no Polijas viņš apsteidza par 43 sekundēm, liecina rīkotāju informācija. Arī trešo vietu ieņēma Polijas skrituļslidotājs Vojcehs Barans, kurš mērķi sasniedza vēl pēc divām sekundēm.

Dāmām pirmās trīs vietas izcīnīja Anna Pleteņecka no Ukrainas (1.18:36,75), poliete Aleksandra Gosa un šāgada Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma vicelīdere slovākiete Renata Karabova, kura Jūrmalā uzvarēja pērn.

Gan vīru, gan dāmu sacensībās labākie no mājiniekiem bija jūrmalnieki Ansis Eljašāns un Laima Kaufiņa – viņiem abiem sestās vietas un arī Latvijas čempionu tituli. Eljašāns uzvarētājam zaudēja septiņas minūtes, bet Kaufiņa – nepilnas četras.

14 kilometru distancē labāko trijniekā izdevās iekļūt Reinim Znotiņam, viņš finišēja trešais minūti un 11 sekundes aiz uzvarētāja slovāka Mihala Slotas. Savukārt dāmām ceturtajā vietā ierindojās Ieva Pildiņa (pirmā bija ukrainiete Anna Sviridova). Notika arī bērnu sacensības skrituļslidošanā vairākās vecuma grupās.

"Spice" skrituļslidošanas maratona fotogrāfijas skatīt šeit.

Sporta sacensību seriāls Jūrmalā turpināsies ar kalnu divriteņu maratonu, kas paredzēts 26. augustā.