06.09.2017 13:41

Uz regbija čempionāta zelta medaļām pretendē vairs tikai Ķekavas "Miesnieki" un Garkalnes "Livonia"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz regbija čempionāta zelta medaļām pretendē vairs tikai Ķekavas "Miesnieki" un Garkalnes "Livonia" Zigismunds Zālmanis, LRF

Latvijas regbija čempionāta otrā posma spēlē Ķekavas "Stats/Miesnieki" ar 35:10 otrdien uzvarēja LMT/"Ežus", un tagad tikai "Miesnieki" un "Garkalne/Livonia" komanda pretendē uz uzvaru šāgada Latvijas čempionātā.

Pirmie vadībā izvirzījās "Eži", taču "Miesnieki" vēlāk izdarīja septiņus piezemējumus, lai gan no grūtām un ne tik grūtām pozīcijām realizācijas sitienu iesist nespēja nevienu. Trīs piezemējumus izdarīja Ivars Eglis, pa vienam – Feivors Maduka, Emīls Balodis, Viktors Silvoniks un Elmārs Šefanovskis. Turklāt četri piezemējumi tika izdarīti pēdējās 15 minūtēs, liecina Latvijas Regbija federācijas informācija.

"Lielākā daļa piezemējumu bija pa stūriem un arī bija vējš, tādēļ negribu teikt, ka slikti sitām," pauda "Stats/Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris. 

""Eži" arī izrādīja labu pretestību un vienubrīd pat gandrīz lauza spēles gaitu. Daudz netrūka, kad viņi būtu izdarījuši otro piezemējumu. Savukārt mēs slikti izmantojām savas daudzās situācijas, jo mazliet par lielu bija brāķa procents. "Eži" spēles beigās piekusa. Mēs saglabājām spēles disciplīnu. Mums nebija ideālā pirmā līnija, arī pēc kontakta slikti saglabājām bumbu. Labākais mums bija Feivors Maduka."

Latvijas regbija čempionāta pirmā četrinieka turnīrā "Stats/Miesnieki" ir 19 punkti četrās spēlēs, "Garkalne/Livonia" ir 10 punkti trijās spēlēs, LMT/"Eži" – seši punkti četrās spēlēs, bet "Jūrmala" trijās spēlēs ir bez punktiem. Vienīgā komanda, kas vēl var traucēt "Miesniekiem" uzvarēt čempionātā, ir "Livonia". Abu savstarpējā spēle, kas var būt izšķirošā, paredzēta 7. oktobrī Upesciemā.