14.08.2017 12:55

Ģirts Bricis kļuvis par septiņkārtēju Latvijas čempionu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis kļuvis par septiņkārtēju Latvijas čempionu Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā "Kleisti" aizvadīts Latvijas čempionāts jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Pieaugušo konkurencē divu dienu rezultātu summā jau septīto reizi uzvarēja Ģirts Bricis no Babītes novada (sporta klubs "Sport de Lux"), šoreiz ar zirgu Dunau. Laureātu skaitā bija arī jātnieces no Garkalnes un Ropažu novadiem.

Sacensības notika divas dienas, katrā no konkurencēm vērtējot divu dienu rezultātu summu, kas izteikta punktu izteiksmē, informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests.

Pieaugušajiem sacensību pirmajā dienā bija jāveic ātruma maršruts ar līdz 140 cm augstiem šķēršļiem. Pirmo vietu izcīnīja Sintija Semeņkova ar zirgu Clair de Lune no Garkalnes novada jāšanas sporta kluba "Kriķi". Otrajā vietā ierindojās Ģirts Bricis ar Dunau, trešais bija Dainis Ozols ar Irwind Wind (LPJSK).

Otrajā dienā augstākais bija maršruts ar līdz 145 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku. Tajā labākais bija Ģirts Bricis ar Dunau, otrajā vietā Mārtiņš Ernests Pilders ar Cavallo (JSK "Zāgkalni"), bet trešais – Dainis Ozols ar Isidoru.

Ņemot vērā minēto soda punktu pārrēķinu čempionāta vērtējumā pieteiktajiem zirgiem, Latvijas čempiona titulu izcīnīja Ģirts Bricis ar Dunau, otro vietu ieguva Mārtiņš Ernests Pilders ar Cavallo, bet bronzas godalga tika Sintijai Semeņkovai ar Clair de Lune (att.).

Jāpiezīmē, ka Ģ. Bricis čempiona titulus izcīnīja vēl divās sacensībās – ar zirgu Berlini 6-7 gadus veco zirgu kategorijā (att. zemāk) un ar High Hopes līdz 5 gadus veco zirgu grupā.

"Šogad čempionātā pirmoreiz guvu trīs uzvaras gan pieaugušo sacensībās, gan divos startos ar jaunzirgiem. Lielākais pārsteigums laikam bija par uzvaru ar Dunau, jo devos uz startu pieaugušo konkurencē bez īpašas domas par uzvaru, novērtējot konkurentus un saprotot, ka citiem ir spēcīgāki zirgi. Turklāt visi bija izvēlējušies šim startam savus labākos," LJF preses dienestam atzina Ģirts Bricis, kurš pieaugušo konkurencē Latvijas čempionāta zeltu ar dažādiem zirgiem iepriekš bija izcīnījis 2004., 2007., 2010., 2011., 2013. un 2015. gadā.

"Divas nedēļas pirms Latvijas čempionāta notika Pasaules kausa Rīgas posma sacensības, uz kurām visi sportisti centās sagatavot zirgus vislabākajā formā, un tā joprojām ir saglabājusies. Tā jācenšas saglabāt līdz ziemai, jo arī ar šīm sacensībām sezona nebeidzas. Vēl notiks sacensības Latvijā, kā arī man – trīs nozīmīgi starptautiski turnīri: Pasaules kausa posmi Tallinā un Šauļos, kā arī viens divu zvaigžņu turnīrs. Jāturpina strādāt, atpūtas nebūs, jo šīs sacīkstes ir tikai viens no pieturas punktiem. Esmu priecīgs ne tikai par paša sasniegto, bet arī par konkurentiem, kuri rādīja labu sniegumu."

Junioru un jauno jātnieku konkurencē pirmo vietu izcīnīja Sabīne Siliņa ar Kalgari no Ropažu novada (JSK "Mežstrazdiņi"). Sabīne arī ieņēma trešo vietu 6-7 gadus veco zirgu grupā ar Fantast.